Share

Op vrijdag 17 mei 2024 wordt op het 74ste FIFA-congres in het Thaise Bangkok beslist wie het WK Vrouwenvoetbal 2027, het tiende uit de geschiedenis, mag organiseren. Waren er oorspronkelijk vier kandidaten dan blijven er op drie weken voor het tornooi effectief wordt toegewezen nog slechts twee over want op maandag 29 april 2024 trok één van de drie overgebleven kandidaat-organisatoren zich terug. Brazilië en een gezamenlijk bod van België, Duitsland en Nederland, bekend onder het motto Breaking New Ground, blijven dus over als de overgebleven kandidaten om het evenement van 2027 te organiseren.

De Verenigde Staten en Mexico hebben immers beslist om hun gezamenlijke kandidatuur voor het organiseren  van de FIFA Women’s World Cup 2027 in te trekken. De twee landen zullen zich in plaats daarvan richten op de editie van 2031, aldus hun nationale bestuursorganen op maandag.

“Het organiseren van een Wereldkampioenschap is een enorme onderneming en nu we meer tijd hebben om ons voor te bereiden, kunnen we de impact over de hele wereld maximaliseren”, zei de voorzitter van US Soccer, Cindy Parlow Cone, in een gezamenlijke verklaring.

Ivar Sisniega, voorzitter van de Mexicaanse voetbalbond, zei: “We zetten ons volledig in om een gedenkwaardige en historische Wereldbeker voor vrouwen te organiseren waar de speelsters en fans van zullen profiteren.”

Afgelopen november 2023 trok Zuid-Afrika ook hun bod in om het WK Vrouwenvoetbal van 2027 te organiseren en zei dat ze zich in plaats daarvan zouden richten op het toernooi van 2031. Australië en Nieuw-Zeeland hielden de finale van de Wereldbeker voor vrouwen in 2023, die werd gewonnen door Spanje.

De ambassadrices voor het WK 2027 in België, Nederland en Duitsland, maken inmiddels 50 procent kans om het WK 2027 binnen te halen! Foto – (c) FB BNG

Nog meegeven dat de VS, Mexico en Canada in 2026 samen het WK voor mannen organiseren. De Verenigde Staten waren zowel in 1999 als in 2003 gastheer nadat het tornooi eerder in China (1991) en Zweden (1995) plaatsvond. Daarna vond het tornooi achtereenvolgens plaats in opnieuw China (2007), Duitsland (2011), Canada (2015), Frankrijk (2019) en meest recent in Australië en Nieuw-Zeeland (2023).

Lees nog meer hierover via:

Website US Soccer

Lees ook nog:

ESPN

Lees ook nog over de terugtrekking van Zuid-Afrika via:

Vrouwenteam.be

En via:

BBC Sports

Lees ook nog over de Ambassador Squad via:

Website KBVB – RBFA

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
 
 

 

 

 

 

Share