Share

Op vrijdag 17 december 2015 stond de 15de en laatste speeldag voor nieuwjaar op het programma in de Nederlandse Eredivisie Vrouwen. Opmerkelijk was het winnende doelpunt van Ibtissam Bouharat voor PSV terwijl er eerder op de week slecht nieuws kwam voor Vanity Lewerissa, met 11 doelpunten, de topschutster bij de club.

Op dinsdag 15 december liep Vanity Lewerissa op training een blessure op. De ex-spits en topschutster van de Belgische competitie werd geraakt aan de knie en daarbij is de voorste kruisband afgescheurd en er is ook een scheurtje in de meniscus vastgesteld. De Oranje-international is dus out voor de rest van het seizoen en mist het Olympisch pre-kwalificatietornooi dat begin maart in Den Haag en Rotterdam zal plaatsvinden en waarin Nederland het opneemt tegen achtereenvolgens Zwitserland, Noorwegen en Zweden.

Vanity Lewerissa, hier aan de bal voor Standard, is voor de rest van het seizoen out. Foto - David Catry

Vanity Lewerissa, hier aan de bal voor Standard, is voor de rest van het seizoen out. Foto – David Catry

Op vrijdag ging PSV dan op bezoek bij Telstar waar het al in het eerste kwartier van de wedstrijd op achterstand kwam na een doelpunt van Katja Snoeijs 1-0 (11de minuut). Sisca Folkertsma maakte echter net voor de rust gelijk 1-1 (45ste minuut) waarna Ibtissam Bouharat (ex-Anderlecht, Lierse en Standard) vier minuten na de rust het winnende doelpunt aantekende voor PSV (1-2, 49ste minuut).

Ook Ajax won een uitwedstrijd op bezoek bij PEC Zwolle met 1-3. Tessel Middag bracht Ajax nog voor het halfuur op voorsprong (0-1, 28ste minuut) maar Esemee de Graaf lukte een kwartier voor tijd de gelijkmaker (1-1, 75ste minuut). Met twee late doelpunten van Merel van Dongen (1-2, 90ste minuut) en van Tessel Middag (1-3, 90ste + 3′ minuut) werd het uiteindelijk toch nog een uitoverwinning voor Ajax.

ADO Den Haag won het laatste thuisduel van 2015 tegen SC Heerenveen met 3-0, een score die al bij de rust bereikt was na doelpunten van Dominique Bruinenberg (1-0, 16de minuut), Nadine Noordam (2-0, 22ste minuut) en Pia Rijsdijk (3-0, 39ste minuut). FC Twente, de regerende Nederlandse landskampioen, was vrij.

In de stand klom Ajax door de winst naar de eerste plaats met nu 32 punten uit 13 duels, dat is een puntje meer dan FC Twente, dat wel een wedstrijd minder speelde. PSV volgt als derde met 25 punten uit 13 duels. Daarna volgen ADO Den Haag 16 uit 13, Telstar, 10 uit 13, Heerenveen 7 uit 13 en tenslotte PEC Zwolle 3 uit 13.

Op vrijdag 29 januari 2016 is de 16de speelronde in Nederland met dan om 19u30 PSV-FC Twente, Ajax-ADO Den Haag en Heerenveen-Telstar. PEC zwolle komt pas vanaf de 17de speelronde op vrijdag 12 februari 2016 weer in actie als het thuis speelt tegen PSV.

Voor PSV op bezoek ging bij Telstar ging het ook eerst even wat nieuwe kleding ophalen. Ook op PSV TV hoort U Ibtissam Bouharat:

Bekijk het winnende doelpunt van Ibtissam Bouharat in Telstar-PSV met dank aan de KNVB:

Share