In Nederland zijn nu ook voor FC Twente, de club van Belgian Red Flames Nicky Evrard en Jassina Blom, de play-offs begonnen. Voor hun eerste wedstrijd op weg naar de Nederlandse landstitel moesten ze op vrijdag 23 maart 2018 op bezoek bij PSV Eindhoven waar ze in de reguliere competitie verloren hadden.

Op vrijdag 13 oktober 2017 werd het nog 1-0 voor PSV Eindhoven na een knappe kopbal van centrale verdediger Aniek Nouwen (27ste minuut) die PSV Vrouwen bovendien op dat moment de koppositie in de Eredivisie Vrouwen verschafte. Inmiddels is de situatie helemaal anders want bij aanvang van de play-offs telde PSV Eindhoven inmiddels 9 punten achterstand op FC Twente. Bij PSV Eindhoven tekende Sara Yüceil (ex-FWS Woluwe en ex-Standard) halfweg de maand maart 2018 wel bij voor één seizoen!

Bekijk de samenvatting van PSV – FC Twente met dank aan PSV TV:

PSV verloor dus met 2-4 tegen FC Twente nadat het bij de rust 1-3 stond. De doelpunten kwamen van Ellen Jansen (0-1, 4de minuut), Bente Jansen (0-2, 19de minuut), Joëlle Smits (0-3, 24ste minuut), Vanity Lewerissa op strafschop (1-3, 45ste + 1′ minuut), Jeslynn Kuijpers (2-3, 56ste minuut) en Joëlle Smits (2-4, 79ste minuut).

Dit waren de uitslagen op de 2de speeldag in de kampioensgroep van de Eredivisie Vrouwen in Nederland op vrijdag 23 maart 2018:

5. PSV 1-11 (2-4);

De volgende wedstrijden in de kampioensgroep zijn op dinsdag 27 maart 2018 om 18u: