Share

Op zaterdag 23 juni 2018 is het uitkijken naar de tweede wedstrijd van de Rode Duivels op het WK 2018 in Rusland tegen Tunesië in het Spartak Stadium van Moskou maar ook de avondwedstrijd in Sotsji tussen regerend wereldkampioen Duitsland en Zweden is een aantrekkelijke affiche met een bijzondere link naar het internationale vrouwenvoetbal!

Nia Künzer (hier rechts in beeld), de maker van het winnende WK-doelpunt in de finale 2003, is tegenwoordig analiste bij die Sportschau van ARD! Foto – (c) Vrouwenteam.be/Paul Dijkmans

Duitsland en Zweden zijn immers twee pionierslanden van het vrouwenvoetbal en ze speelden in de nog jonge geschiedenis van het WK Vrouwenvoetbal 1 keer een finale tegen mekaar. Dat was op zondag 12 oktober 2003 voor 26.127 toeschouwers in The Home Depot Center in Carson (Verenigde Staten). Duitsland won die finale met 2-1 dankzij een golden goal van Nia Künzer in de eerste verlenging (98ste minuut). Na de reguliere speeltijd stond het 1-1 tussen beide landen na doelpunten van Hanna Ljungberg (0-1, 41ste minuut) en van Maren Meinert (1-1, 46ste minuut). Op het EK Vrouwenvoetbal stonden Duitsland en Zweden 2 keer in de finale tegenover mekaar. Dat was in 1995 en in 2001. Duitsland won ook die 2 wedstrijden (3-2 in 1995, 1-0 na een golden goal in 2001).

U kan de doelpunten van deze finale nog eens herbekijken via FIFA TV:

Lees over de WK-finale Vrouwenvoetbal 2003 via:
FIFA.com – WK Vrouwenvoetbal

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Nog melden dat België op maandag 18 juni 2018 bij zijn 13de deelname zijn eerste wedstrijd op het WK 2018 in Rusland (de 13de van het tornooi) met 3-0 won tegen Panama dankzij doelpunten van Dries Mertens (1-0, 47ste minuut) en een dubbel van Romelu Lukaku (2-0, 69ste en 3-0, 75ste minuut). Dat was meteen een evenaring van de grootste winst ooit van de Rode Duivels op een WK-eindronde. Op woensdag 3 juni 1970 in Mexico tegen El Salvador werd het immers ook 3-0.

Bekijk nog eens de goals van België – Panama dankzij FIFA TV:

Share