Share

Olympique Lyonnais, de regerende Franse landskampioen en vijfvoudig winnaar van de UEFA Women’s Champions League, heeft met het oog op het nieuwe seizoen twee nieuwkomers aangeworven uit Duitsland.

Lisa Weiss was jarenlang de doelvrouw van SGS Essen in de Duitse Bundesliga! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Olympique Lyonnais zag de voorbije weken zijn brede kern uitgedund door het vertrek van een aantal speelsters die einde contract zijn (Jessica Houara d’Hommeaux, Kheira Hamraoui die naar FC Barcelona verkast, Kenza Dali en Claire Lavogez die bij Bordeaux tekende) en door speelsters die een einde maakten aan hun carrière (Camille Abily, Corine Petit en Elodie Thomis). Ook de Amerikaanse Morgan Brian, Pauline Peyraud Magnin en Mylaine Tarrieu verlaten deze zomer de club.

Carolin Simon, hier aan de bal, speelde met Duitsland ook o het EK 2017 in Nederland! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

De 2 nieuwkomers zijn de 30-jarige doelvrouw Lisa Weiss, die 10 interlands telt voor Duitsland en de voorbije seizoenen uitkwam voor SGS Essen, en de 25-jarige linkerflankspeelster Carolin Simon die met Duitsland in 2016 Olympisch kampioene werd en de overstap maakt van SC Freiburg. Ze tekenden allebei voor 2 seizoenen tot 30 juni 2020!

Voor nog meer over deze transfers ga naar:
Website Olympique Lyonnais

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share