Share

RSC Anderlecht heeft op dinsdag 7 augustus 2018 een uitstekende start genomen in de voorronde van de UEFA Women’s Champions League. In het Schotse Edinburgh debuteerde vrouwelijk paars-wit met een overwinning tegen Glasgow City FC, het team dat het mini-tornooi met verder ook het Poolse Górnik Leczna en het Georgische Martve organiseert.

Juichende speelsters in de kleedkamer van RSC Anderlecht na de allereerste overwinning in Europa! Foto – (c) RSC Anderlecht/SW

Ella Van Kerkhoven, de topschutter van de Super League 2017-18, kopte iets over halfweg de eerste helft het allereerste Europese doelpunt van RSC Anderlecht tegen de netten op aangeven van Sheryl Merchiers (0-1, 24ste minuut). Op het halfuur kon Glasgow City FC vanop de stip langszij komen maar de Schotse aanvoerster Leanne Ross trapte tegen de paal! Diep in de tweede helft verdubbelde Elke Van Gorp na een verre bal van Justien Odeurs die doorgekopt werd door Ella Van Kerkhoven de voorsprong voor de bezoekers (0-2, 82ste minuut) en via Ella Van Kerkhoven had het in de toegevoegde tijd zelfs 0-3 kunnen worden maar haar schot strandde tegen de lat. Uiteindelijk moest RSC Anderlecht nog een doelpunt toestaan toen Lara Ivanuša de aansluitingstreffer lukte (1-2, 90ste + 3′ minuut) maar tot een gelijkmaker kwam het niet meer. Met 18 graden en regen in de lucht werd RSC Anderlecht bij deze wedstrijd gespaard van de hittegolf van de voorbije dagen. Het speelt nu vrijdag 10 augustus 2018 om 17 uur in het Ainslie Park Stadium in Edinburgh het tweede groepsduel tegen het Poolse Górnik Leczna.

WEDSTRIJDFICHE

Scotland’s Sports Performance Centre, Oriam, Edinburgh – Dinsdag 7 augustus 2018:

UWCL Voorronde 2018-19 – Groep 3:

Glasgow City FC – RSC Anderlecht 1-2 (rust: 0-1);
Doelpunten: 24′ Ella Van Kerkhoven 0-1, 82′ Elke Van Gorp 0-2, 90′ + 3 Lara Ivanuša 1-2.
Bijzonderheid: 30′ Leanne Ross trapte strafschop tegen de paal!
Gele kaarten: 30′ Elke Van Gorp (RSC Anderlecht), 40′ Lidija Kulis (Glasgow City FC);

Glasgow City FC speelde met: Lee Alexander; Nicola Docherty, Lidija Kulis, Donna Paterson (59′ Carly Girasoli), Joanne Love; Leanne Crichton (64′ Kirsty Howat), Megan Foley (83′ Jenna Clark), Samantha Kerr, Leanne Ross (captain); Abbi Grant, Lara Ivanuša.
Trainer: Scott Booth.
Kwamen niet in actie: Erin Clachers, Lauren McMurchie, Murron Cunningham, Jordan Mclintock.

RSC Anderlecht speelde met: Justien Odeurs; Laura Deloose, Britt Vanhamel, Laura De Neve (captain), Sheryl Merchiers; Charlotte Tison, Tine De Caigny, Stefania Vatafu; Sarah Wijnants (88′ Sakina Diki Ouzraoui), Ella Van Kerkhoven, Elke Van Gorp.
Trainer: Patrick Wachel.
Kwamen niet in actie: Inès Fernandez, Vanessa Susanna, Sonia Fernandes Antunes, Sien Muylaert, Ulrike De Frère.

Scheidsrechter: Tanja Subotic (Slovenië);
Assistent-scheidsrechters: Helena Buh (Slovenië) en Franca Overtoom (Nederland);
Vierde scheidsrechter: Shona Shukrula (Nederland).

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share