Op de tweede speeldag in de Franse D1 Féminine was er toch een Belgisch succes want Belgian Red Flame Maud Coutereels won met Lille OSC op bezoek bij Rodez en dat waren nu al drie belangrijke punten op weg naar het behoud!

Lille OSC pakte 3 belangrijke punten op bezoek bij Rodez! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Verlies voor de Belgische Gouden Schoen Janice Cayman thuis met Montpellier tegen Bordeaux (0-1) terwijl Davinia Vanmechelen niet op het wedstrijdblad stond in de Parijse derby tussen PSG en Paris FC (5-1). De tweede speeldag was niet meteen een succes voor de Belgen in de Franse competitie. Neem daar nog bij dat zowel Silke Demeyere als Jana Coryn (lange tijd out) met blessures niet konden spelen voor Rijsel op bezoek bij Rodez.

Ouleymata Sarr, hier geschaduwd door Shanice van de Sanden (Lyon), lukte op de 2de speeldag 3 doelpunten voor Lille OSC! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Lille OSC met Maud Coutereels als aanvoerster zorgde dus ondanks een uitsluiting voor Marine Dafeur (2de geel in de 55ste minuut) voor een belangrijke overwinning. Voor 583 toeschouwers in het Stade Paul Lignon van Rodez werd er gewonnen dankzij 3 doelpunten van Ouleymata Sarr (0-1, 31ste, 0-2, 45ste en 0-3, 59ste minuut). Flavie Lemaïtre (1-3, 63ste minuut) en Océane Saunier (2-3, 81ste minuut) scoorden nog tegen voor Rodez maar tot een gelijkmaker kwam het niet meer.

12.Rodez 2-0 (3-6);

Amel Majri is na 2 speeldagen topschutter in Frankrijk met 4 goals! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans