Share

Op dinsdag 23 oktober 2018 maakte Aline Zeler via de website van de KBVB bekend dat ze stopt als Belgian Red Flame. Zij speelde dus in de halve finales van de play-offs voor het laatste Europese ticket richting het WK 2019 in Frankrijk haar laatste interland voor België!

Sommigen hadden haar afscheid al verwacht na het EK 2017 in Nederland maar Aline Zeler voetbalde rustig en gedreven verder eerst bij RSC Anderlecht waar ze ook nog eens Belgisch landskampioen werd in 2018 en inmiddels bij PSV Eindhoven. In Biel speelde ze op dinsdag 9 oktober 2018 op bezoek tegen Zwitserland dus op 35-jarige leeftijd haar laatste interland, zo maakte ze bekend in een videoboodschap via de KBVB.

Luister naar Aline Zeler via het videokanaal van de Belgian Red Flames:

Aline Zeler debuteerde voor België op zaterdag 12 maart 2005 in het Ierse Cork toen ze tijdens de rust onder leiding van Anne Noë mocht invallen voor Ingrid De Rycke, de huidige coach van het vrouwenvoetbalteam van Club Brugge. Aline Zeler werd een vaste waarde en kwam uiteindelijk tot 109 interlands, het Belgische record volgens de gegevens van de KBVB. Aline Zeler scoorde in die 109 interlands ook 29 goals voor België (de eerste op zondag 30 oktober 2005 op Den Dreef in Leuven tegen Polen toen er met 2-3 verloren werd, de laatste op zondag 10 juni 2018 in Chisinau tegen Moldavië toen er met 0-7 gewonnen werd!

Wie Aline Zeler nog aan het werk wil zien kan dat nog het volledige seizoen bij PSV Eindhoven.

Bekijk een video uit Portugal toen Aline Zeler het shirtje kreeg na haar 100ste interland voor de Belgian Red Flames dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk een video uit Portugal toen Aline Zeler werd gevierd na haar 100ste interland dankzij Vrouwenteam TV:

Lees nog meer hierover via de website van de KBVB:
Website KBVB

Luister naar interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: De Belgian Red Flames oefenen in principe in november 2018 tegen Polen vooraleer ze volgend jaar deelnemen aan de Cyprus Women’s Cup!

Share