Share

Vanaf maandag 14 januari 2019 begint in Brazilië de voorbereiding van de Seleção Brasileira Feminina op het WK 2019 in Frankrijk. Voor de eerste stage heeft bondscoach Vadão een lijst van 34 speelsters opgeroepen om op het trainingscentrum Granja Comary in Teresópolis, dat is het Tubeke van Brazilië, de eerste trainingen mee te maken en daarbij ook een flink aantal fysieke testen af te leggen.

Brazilië won in 2018 de Copa America in Chili! Foto – (c) CBF

Opmerkelijk is de aanwezigheid in de groep van de 40-jarige Miraildes Maciel Mota beter bekend als Formiga. Zij kan straks (ze wordt op 3 maart van dit jaar 41) voor de 7de keer deelnemen aan een WK-voetbal als ze ook in de eindselektie voor het WK 2019 in Frankrijk aanwezig is.

Dit zijn de 34 namen die door de Braziliaanse bondscoach Vadão werden opgeroepen:

Doelvrouwen:
Aline (Tenerife, Spanje), Bárbara (Kindermann), Letícia (Corinthians), Tainá (Corinthians);

Verdedigers:
Érika (Corinthians), Daiane (Paris Saint-Germain, Frankrijk), Fabiana (Wuhuan Chedu Jiangda WFC China), Joyce (Tenerife, Spanje), Jucinara (Valencia, Spanje), Kathellen (Bordeaux, Frankrijk), Letícia (SC Sand, Duitsland), Poliana (Orlando Pride, VS), Mônica (Orlando Pride, VS), Rilany (Benfica, Portugal), Tamires (Fortuna Hjorring, Denemarken), Tayla (Benfica, Portugal);

Middenvelders:
Andressa Alves (FC Barcelona, Spanje), Andressinha (Iranduba), Camila (Iranduba), Formiga (Paris Saint-Germain, Frankrijk), Juliana (Flamengo), Luana (KSPO WFT, Zuid-Korea), Thaísa (Milan AC, Italiê), Marta (Orlando Pride, VS);

Aanvallers:
Adriana (Corinthians), Beatriz Zaneratto (Incheon Hyundai Steel Red Angels, Zuid-Korea), Cristiane (zonder club), Darlene (Benfica, Portugal), Debinha (North Carolina Courage, VS), Geyse (Benfica, Portugal), Kerolin Nicoli (Ponte Preta), Ludmila (Atlético Madrid, Spanje), Raquel (SC Huelva, Spanje), Thaís Guedes (Incheon Hyundai Steel Red Angels, Zuid-Korea).

Brazilië neemt dit jaar ook voor het eerst deel aan de SheBelievesCup in de Verenigde Staten waar het achtereenvolgens zal oefenen tegen Engeland (27/02/2019), Japan (02/03/2019) en de VS (06/03/2019). Op het WK 2019 speelt Brazilië in Groep C achtereenvolgens tegen Jamaïca in Grenoble (09/06/2019), tegen Australië in Montpellier (13/06/2019) en tegen Italië, dat de kwalificatiegroep van de Belgian Red Flames won, in Valenciennes (18/06/2019).

Lees nog meer over Formiga via:
Vrouwenteam.be

Lees meer over de Braziliaanse selektie via:
Website Braziliaanse voetbalbond

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share