Share

De Belgian Red Flames moesten op de slotdag van de Cyprus Women’s Cup voor de tweede keer in zes dagen aantreden tegen Oostenrijk. Op vrijdag 1 maart 2019 eindigde dit groepsduel nog op 0-0.

Oostenrijk is klaar voor de wedstrijd voor de 3de plaats op de Cyprus Women’s Cup 2019 in Larnaca tegen de Belgian Red Flames! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

En ook de wedstrijd voor de 3de plaats in het GSZ Stadion van Larnaca eindigde op een scoreloos gelijkspel in een duel dat veel weg had van de groepswedstrijd op dit voorbereidingstornooi en waarin beide teams dus opnieuw niet tot scoren kwamen. Het kwam dus op strafschoppen aan en net als in 2017 toen de Belgian Red Flames 7de werden na winst na strafschoppen tegen datzelfde Oostenrijk (het werd toen 4-3 maar na 90 minuten stond het wel 1-1) ging het team van bondscoach Ives Serneels opnieuw met de overwinning lopen. Bij een 3-2-voorsprong voor België kon Nicky Evrard de beslissende strafschop nemen maar de doelvrouw van FC Twente trof de lat. De daaropvolgende elfmeter werd echter ook gemist door Nadine Prohaska.

Captain Nicky Evrard redde enkele strafschoppen in de penaltyepiloog tegen Oostenrijk waardoor België uiteindelijk derde werd op de Cyprus Women’s Cup 2019! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

België maakt dus progressie op de Cyprus Women’s Cup. Nadat het bij een eerste deelname in 2015 12de en laatste werd na verlies met strafschoppen tegen Zuid-Korea (1-1 en 3-5) klom het in 2017 al naar de 7de plaats na winst na strafschoppen tegen Oostenrijk (1-1 en 4-3). Vorig jaar eindigden ze vijfde na een 2-1-overwinning tegen Zuid-Afrika! En nu, in 2019, staan ze voor het eerst op het podium na opnieuw winst na strafschoppen tegen Oostenrijk (0-0 en 3-2). Als de logica gerespecteerd wordt zouden ze dus bij een eventuele 5de deelname het tornooi moeten winnen maar dat is toekomstmuziek.

Noord-Korea won in 2019 voor het eerst de Cyprus Women’s Cup na een finale tegen Italië! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

De tornooiwinst was overigens voor Noord-Korea dat in een doelpuntenrijke finale (2-2 na 90 minuten, 3-3 na verlengingen) uiteindelijk na strafschoppen won tegen Italië (4-3). Noord-Korea, dat de wedstrijd met negen eindigde na een rode kaart in de reguliere speeltijd en eentje in de verlengingen, komt voor het eerst op de erelijst als opvolger van Spanje. Opmerkelijk is dat de Belgian Red Flames dit keer als enige ploeg op dit tornooi zonder tegendoelpunt naar huis komen. De beste Belgische schutter in de Cyprus Women’s Cup 2019 was Janice Cayman met 2 doelpunten. 3 speelsters lukten 4 goals in Cyprus en zijn topschutter van het tornooi namelijk Kim Yun Mi (Noord-Korea), Valentina Giacinti (Italië) en Charlyn Corral (Mexico).

Bekijk de doelpunten uit de finale van de Cyprus Women’s Cup 2019 met dank aan Stories Exitosas:

Dit waren alle wedstrijden op de slotdag van de Cyprus Women’s Cup 2019:

Finale:

Noord-Korea – Italië 3-3 nv (4-3 na strafschoppen);
Doelpunten: 19′ Cristiana Girelli 0-1, 38′ Kim Yun Mi 1-1, 45′ + 1′ Ju Hyo Sim 2-1, 80′ Daniela Sabatino 2-2, 105′ Jon Yun So 3-2, 111′ Valentina Cernoia 3-3.
Rode kaarten: 43′ Kim Nam Hui (Noord-Korea), 105′ Ri Hyang Sim (Noord-Korea)
3de plaats:
Oostenrijk – België 0-0 (2-3 na strafschoppen);
5de plaats:
Tsjechië – Mexico 1-2;
7de plaats:
Nigeria – Thailand 3-0;
9de plaats:
Finland – Zuid-Afrika 3-0;
11de plaats:
Slovakije – Hongarije 2-3;

Voor fotoreportages rond de Cyprus Women’s Cup ga naar:
Sportpix.be

Lees nog meer over Oostenrijk – België voor de 3de plaats via:
Website KBVB
en via:
Website ÖFB

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Noorwegen won voor de derde keer de Algarve Cup. In de finale won het tegen Polen met 3-0 na doelpunten van Isabell Herlovsen (25ste minuut), Caroline Hansen (66ste minuut) en Karina Saevik (74ste minuut). Caroline Hansen miste in de 78ste minuut ook nog een strafschop! Op dinsdag 5 maart 2019 won Engeland voor het eerst de She Believes Cup door hun derde wedstrijd met 3-0 te winnen tegen Japan. De doelpunten vielen allemaal in de eerste helft via Lucy Staniforth (12de minuut), Karen Carney (23ste minuut) en Beth Mead (30ste minuut). Het was de eerste keer dat Engeland de She Believes Cup won.

Share