De Belgian Red Flames hebben op de tweede speeldag op de Algarve Cup opnieuw verloren. In Vila Real de Santo Antonio gingen ze na de nederlaag op de eerste speeldag tegen Ijsland nu met het kleinste verschil onderuit tegen Canada, de organisator van het voorbije WK die zich recent ook plaatste voor de Olympische Spelen 2016!

De opstelling van de Belgian Red Flames was fel gewijzigd in vergelijking met het duel tegen Ijsland en ook de captain was met Aline Zeler weer iemand anders. De bordjes bleven heel lang op 0-0 staan in het diepe zuiden van Portugal en het leek er zelfs even op dat het duel op een gelijkspel zou eindigen. Maar drie minuten voor tijd viel dan toch het enige doelpunt van de wedstrijd door de ingevallen 20-jarige Summer Clarke (1-0, 87ste minuut). De Belgian Red Flames waren verslagen en konden in het slot niet meer terugslaan. Nog melden dat Tine Schryvers (Valerenga IF) met haar invalbeurt voor Sparkle Red Flame Tessa Wullaert in de 76ste minuut haar debuut maakte bij de Belgian Red Flames!

Het late doelpunt van Summer Clarke bezorgde Canada de volle buit tegen de Belgian Red Flames. Foto - (c) Canadasoccer.com

Het late doelpunt van Summer Clarke bezorgde Canada de volle buit tegen de Belgian Red Flames. Foto – (c) Canadasoccer.com

In de andere wedstrijd in groep A verloor Denemarken, dat op de openingsdag nog won tegen Canada, nu met 1-4 tegen Ijsland. Ijsland liep in het eerste kwartier uit via doelpunten van Berglind (11de minuut) en van Katrin Omarsdottir (0-2, 12de minuut). Nadia Nadim lukte in het begin van de tweede helft de aansluitingstreffer (1-2, 53ste minuut) maar via een dubbel van Holmfridur Magnusdottir (1-3, 56ste en 1-4, 90ste minuut) werd het nog een ruime overwinning voor Ijsland.

Door deze resultaten mag België de finale en een eventuele eindwinst op de Algarve Cup 2016 nu al vergeten. Later op deze vrijdag 4 maart 2016 staan de wedstrijden van de 2de speeldag in groep B op het programma met Nieuw-Zeeland – Rusland en Portugal – Brazilië.

DIGEST:
Vrijdag 4 maart 2016:
Algarve Cup 2016 – Groep A – Tweede wedstrijd – Complexo Desportivo Vila Real de Santo Antonio;
Canada – België 1-0 (rust: 0-0);

Canada speelde met: Sabrina D’Angelo; Alyssha Chapman (60′ Josée Belanger), Kadeisha Buchanan, Shelina Zadorsky, Rhian Wilkinson, Diana Matheson, Ashley Lawrence (68′ Nichelle Prince), Desiree Scott (60′ Rebecca Quinn), Christine Sinclair (captain) (46′ Sophie Schmidt), Melissa Tancredi (76′ Janine Beckie), Gabrielle Carle (68′ Summer Clarke).
Bondscoach: John Herdman.

België speelde met: Justien Odeurs; Laura Deloose, Aline Zeler (captain), Heleen Jaques, Maud Coutereels; Janice Cayman, Julie Biesmans (46′ Cécile De Gernier), Lenie Onzia, Davina Philtjens (89′ Laura De Neve), Jana Coryn (62′ Silke Demeyere), Tessa Wullaert (76′ Tine Schryvers).
Kwamen niet in actie: Nicky Evrard, Lorca Van De Putte, Tine De Caigny, Elke Van Gorp, Marlies Verbruggen, Nicky Van Den Abbeele, Anaëlle Wiard, Elien Van Wynendaele,
Bondscoach: Ives Serneels.

Doelpunten: 87′ Summer Clarke 1-0.
Gele kaarten: 90′ + 2′ Josée Bélanger (Canada).
Rode kaarten: geen.

De scheidsrechter: Sandra Braz (Portugal);
De assistent-scheidsrechters: Olga Martins (Portugal) en Biljana Atanasovski (Macedonië).
De 4de scheidsrechter: Maryanela Ayala (Costa Rica).
(Bron: FPF).

Samengevat waren dit dus de uitslagen op dag 2 in Groep A op de Algarve Cup:
Doelpunt: 87′ Summer Clarke 1-0.

Denemarken – Ijsland 1-4 (rust: 0-2);
Doelpunten: 11′ Berglind 0-1, 12′ Katrin Omarsdottir 0-2, 53′ Nadia Nadim 1-2, 56′ Holmfridur Magnusdottir 1-3, 90′ Holmfridur Magnusdottir 1-4.

Denemarken – België (om 18u30 lokale tijd, 19u30 bij ons in Albufeira);
Canada – Ijsland (om 18u30 lokale tijd, 19u30 bij ons in Lagos).

Amber Maximus zorgde voor het Belgische doelpunt bij de U19 in het oefenduel tegen Slovakije! Foto - David Catry

Amber Maximus zorgde voor het Belgische doelpunt bij de U19 in het oefenduel tegen Slovakije! Foto – David Catry

PS: Terwijl de Belgian Red Flames aan het werk waren in Portugal speelde de Belgische U19 een eerste oefenwedstrijd als voorbereiding op de Eliteronde van begin april 2016 in Zweden. Het team van bondscoach Kris Van Der Haegen haalde het in Tubeke met 1-0 dankzij een doelpunt van Amber Maximus na twintig minuten wedstrijd! Nu zondag 6 maart 2016 kan U deze beide teams opnieuw aan het werk zien in Tubeke met aftrap om 10 uur!

Pauline Crammer (RSC Anderlecht) scoorde voor de Franse beloften in Kroatië tegen Slovenië! Foto - David Catry

Pauline Crammer (RSC Anderlecht) scoorde voor de Franse beloften in Kroatië tegen Slovenië! Foto – David Catry

Ook nog melden dat Pauline Crammer van RSC Anderlecht vlak na de rust scoorde op strafschop (de 2-0 in de 48ste minuut) voor het beloftenteam van Frankrijk tegen Slovenië (2-0-winst) op de 2de speeldag van de Istria Cup in Kroatië!