Share

Twee weken nadat KSK Voorwaarts Zwevezele de titel veroverde in de 2de klasse A is nu ook in de andere reeks van 2de klasse de kampioen bekend. Het beloftenteam van OH Leuven moest gaan winnen op bezoek bij KHO Wolvertem Merchtem. Het deed dat ook zij het met iets meer moeite dan aanvankelijk gedacht en zo keert het beloftenteam van OH Leuven na 3 seizoenen in de 2de klasse opnieuw terug in de eerste klasse.

Het beloftenteam van OH Leuven kreeg op bezoek bij KHO Wolvertem Merchtem met bijzonder warme temperaturen te maken maar dat belette het team van trainer S├ębastien Reyskens niet om al vroeg via Lore Asselberghs op voorsprong te klimmen (0-1, 9de minuut). Het werd nog beter voor de bezoekers toen de doelvrouw van de thuisploeg even over het half uur uitgesloten werd. Met tien tegen elf leek het lot van KHO Wolvertem Merchtem nog voor de rust bezegeld. Maar niets was minder waar. Ilke Emmerechts trof eerst nog de lat (42ste minuut) en in het begin van de tweede helft zorgde zij zelfs voor de gelijkmaker (1-1, 50ste minuut). Het was tot bijna een kwartier voor tijd wachten op het verlossende doelpunt van Jana Janssens vooraleer het beloftenteam van OH Leuven definitief mocht juichen (1-2, 74ste minuut).

Bekijk het openingsdoelpunt van het beloftenteam van OH Leuven op bezoek bij KHO Wolvertem Merchtem dankzij Vrouwenteam TV:

Vrouwenteam.be feliciteert het bestuur, de technische staf en de speelsters van het beloftenteam van OH Leuven met de titel in de 2de klasse B en de bijhorende promotie naar de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal!

Lees over de titel van KSK Voorwaarts Zwevezele in 2de klasse A:

https://nieuws.vrouwenvoetbal.be/?p=47931

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share
Share