Share

KAA Gent Ladies heeft op paasmaandag 22 april 2019 in Denderleeuw voor de tweede keer in de nog jonge clubgeschiedenis de Beker van België gewonnen. Nadat in 2017 in Mechelen het favoriete RSC Anderlecht werd geklopt moest ook dit keer het sterker gewaande Standard in het zand bijten.

Dave Mattheus, de trainer van de KAA Gent Ladies, is superblij met de 2de bekerwinst in 3 seizoenen! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Het team van Dave Mattheus, dat met de vrouwelijke Rouches het zwarte beest van dit seizoen in de ogen keek, haalde het in aanwezigheid van het bestuur van de mannen met voorzitter Ivan De Witte en manager Michel Louwagie verdiend met 2-0. Twee jaar geleden tegen RSC Anderlecht was het verschil ook twee doelpunten want toen werd het 3-1!

U kan de doelpunten en de bekereuforie rond de finale van 2019 bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

De doelpuntenmakers waren Marie Minnaert (1-0, 13de minuut) en de voor Tine Schryvers ingevallen Mariam Abdulai Toloba (2-0, 79ste minuut). Standard eindigde het duel met tien na een rode kaart voor Ellen Charlier. KAA Gent Ladies mag zich dus al zeker opnieuw voor een volledig seizoen Belgisch bekerhouder noemen! Het toonde in elk geval aan de mannen van coach Jess Thorup hoe het op woensdag 1 mei 2019 moet gebeuren in de finale tegen KV Mechelen!

Luister naar Marie Minnaert (KAA Gent Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Noémie Gelders (Standard) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Mariam Abdulai Toloba (KAA Gent Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar captain Silke Vanwynsberghe (KAA Gent Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar trainer Dave Mattheus (KAA Gent Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar voorzitster Dominique Reyns (KAA Gent Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Herbeleef ook nog eens de allereerste bekerfinale en overwinning van KAA Gent Ladies via:

http://nieuws.vrouwenvoetbal.be/?p=19663

En via:

http://nieuws.vrouwenvoetbal.be/?p=19461

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share