Share

Op donderdag 16 mei 2019 maakte ook Brazilië de selectie voor het WK 2019 in Frankrijk bekend. Bondscoach Vadão gaf een persconferentie in Rio de Janeiro maar de aankondiging zelf gebeurde op een video door enkele fans en jeugdspeelsters.

U kan de video van de CBF met de aankondiging hier bekijken: https://www.facebook.com/CBF/videos/1011515325700179/  

Foto – (c) CBF

***De 23 speelsters die voor Brazilië zullen uitkomen op het WK 2019 in Frankrijk zijn dus:

Doelvrouwen: Aline (UD Granadilla Tenerife, Spanje),
Bárbara (Avaí/Kindermann) en Letícia (Corinthians);

Verdedigers: Camila (Orlando Pride, VS), Érika (Corinthians), Fabiana (Internacional), Kathellen (G. Bordeaux, Frankrijk), Letícia (SC Sand, Duitsland), Mônica (Corinthians), Tamires (Fortuna Hjörring, Denemarken), Tayla (Benfica);

Middenvelders: Adriana (Corinthians), Andressinha (Portland Thorns, VS), Formiga (Paris Saint-Germain, Frankrijk), Thaïsa (AC Milan, Italië);

Aanvallers: Andressa Alves (FC Barcelona, Spanje), Bia Zaneratto (
Incheon Hyundai Steel Red Angels , Zuid-Korea), Cristiane (São Paulo), Debinha (North Carolina Courage, USA), Geyse (Benfica, Portugal), Ludmila (Atlético de Madrid, Spanje), Marta (Orlando Pride, VS), Raquel (SC Huelva, Spanje).

Marta gaat aan haar vijfde WK-vrouwenvoetbal deelnemen! Foto – (c) CBF

Zesvoudig wereldvoetbalster van het jaar Marta zal dus na 2003, 2007 toen ze tegen Duitsland de finale verloor, 2011 en 2015 in Frankrijk haar vijfde WK spelen. Middenvelder Formiga van PSG doet nog beter. Zij gaat een nieuw wereldrecord vestigen want ze gaat aan haar 7de WK deelnemen! Ook Cristiane en Érika, de ex-speelsters van PSG die inmiddels terug in Brazilië voetballen, keren volgende maand even terug naar Frankrijk.

Formiga, hier aan de bal tijdens de UWCL-finale van 2017 in Cardiff tegen Olympique Lyonnais met Camille Abily. Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

In de voorbereiding op het WK 2019 in Frankrijk gaat Brazilië vanaf woensdag 22 mei 2019 op stage naar Portimão in de Portugese Algarve. Vanaf woensdag 5 juni 2019 reist het verder naar Grenoble waar het op zondag 9 juni 2019 de eerste wedstrijd in groep C speelt tegen Jamaïca. Vervolgens geeft Brazilië Australië partij op donderdag 13 juni 2019 in Montpellier en het sluit de groepsfase af op dinsdag 18 juni 2019 in Valenciennes tegen Italië.

Lees nog meer over het record van Formiga via: http://nieuws.vrouwenvoetbal.be/?p=27689

Lees meer over Marta via:

https://nieuws.vrouwenvoetbal.be/?p=40751

Lees over Érika en Cristiane bij PSG:

http://nieuws.vrouwenvoetbal.be/?p=22238

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share