Share

Fémina White Star Woluwe werd vorig seizoen onder leiding van Tamara Cassimon kampioen in de eerste klasse. In de nieuwe competitie zet ex-Belgian Red Flame Audrey Demoustier er haar eerste stappen als hoofdcoach van een vrouwenvoetbalteam. Op de 11de speeldag ontving het team van voorzitter Jean-Jacques Collin in het Fallonstadion Famkes Westhoek Diksmuide Merkem dat dit seizoen onder leiding staat van Benny Jonckheere.

U kan de hoogtepunten uit deze wedstrijd bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

FWS Woluwe haalde het dus met 4-0 dankzij doelpunten voor de rust van Marie Bougard (1-0, 16de minuut) en  Stephanie Suenens (2-0, 21ste minuut). Kort voor de rust kwamen de bezoekers met tien te staan na een rode kaart voor Delphine Lins (42ste minuut). U kan de beelden van de fout bekijken in de video en zelf oordelen. In de tweede helft lukte Marie Bougard (3-0, 48ste minuut) op aangeven van Sheila Broos een derde doelpunt voor de thuisploeg (3-0, 48ste minuut) en de ingevallen Clotilde Codden zette de eindstand op het bord (4-0. 71ste minuut).

In de stand heeft FWS Woluwe nu 22 punten uit 11 wedstrijden. Het is de eerste achtervolger op leider SC Eendracht Aalst dat voorlopig 27 punten uit 9 duels verzamelde. Famkes Westhoek Diksmuide Merkem staat op een 11de plaats met 9 punten uit 9 duels. Het laat voorlopig nog KSK Voorwaarts Zwevezele (9 punten maar een minder goed doelsaldo), Massenhoven (8 uit 10 wedstrijden), USGTH Ladies (7 uit 10 wedstrijden) en KV Mechelen (5 uit 11 duels) achter zich.

Voor nieuwjaar gaat FWS Woluwe nog op bezoek eerst bij SV Zulte Waregem (zaterdag 7 december 2019) en daarna bij DVC Eva’s Tienen (zaterdag 14 december 2019) vooraleer het op de 14de speeldag het beloftenteam van KAA Gent Ladies ontvangt (zaterdag 21 december 2019). FW Diksmuide Merkem ontvangt op de volgende speeldag het beloftenteam van KAA Gent Ladies (zaterdag 7 december 2019) gaat vervolgens op bezoek bij het beloftenteam van OH Leuven (zaterdag 14 december 2019) en sluit het jaar af met een thuiswedstrijd tegen Kontich (zaterdag 21 december 2019).

Luister naar Sofie Huyghebaert (FW Diksmuide Merkem) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Sheila Broos (FWS Woluwe) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar coach Audrey Demoustier (FWS Woluwe) dankzij Vrouwenteam TV:

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share