Het vrouwenvoetbalteam van Sporting de Charleroi speelde op vrijdagavond 4 september 2020 voor het eerst een thuiswedstrijd en dat op het jeugdcomplex van de club in Marcinelle. Het was ook de allereerste wedstrijd voor eigen publiek want in de voorbereiding oefende het alleen maar op verplaatsing! Het was bovendien een speciaal duel want trainer Tiziano Rutilo, captain Noémie Fourdin en centrale verdediger Madison Hudson namen het op tegen hun ex-club FWS Woluwe.

Het team van Sporting de Charleroi dat aan de eerste thuiswedstrijd begon tegen FWS Woluwe. Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Waarom dit duel niet op televisie werd uitgezonden (het Stade du Pays de Charleroi was immers vrij) mag U zich altijd afvragen want je wist vooraf dat er hier veel strijd zou geleverd worden tussen twee nieuwkomers in de Women’s Scooore Super League. Het vermoeden werd bevestigd want het werd een fel bevochten duel. Duw- en trekwerk waren schering en inslag, voor elke bal werd er strijd geleverd op leven en dood en de uitgevoerde tackles waren ook wel eens voer voor discussie.

Noémie Fourdin (Sporting de Charleroi) en Kenza Vrithof (FWS Woluwe) in een van de vele duels voor de bal! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

FWS Woluwe trapte af en Selina Gijsbrechts kreeg al in de eerste minuut de eerste kans maar ze trapte de vrije trap tegen de muur. Na 21 minuten wedstrijd kopte het jonge talent de linksachter Estelle Peron voor de bezoekers een hoekschop van Selina Gysbrechts nipt naast. Net voor het halfuur was er dan een eerste poging van de vrouwelijke Zebra’s die voorlopig ook thuis in het roze spelen maar het schot van Renate-Ly Mehevets kon Hazel Engelen niet verontrusten. FWS Woluwe bleef domineren maar Kenza Vrithof kopte over doel en Sheila Broos trapte nu nipt naast. Ook Selina Gysbrechts probeerde het nog voor de rust maar haar schot werd gered door Sara Missair.

De startelf van FWS Woluwe op bezoek bij Sporting de Charleroi! Zij domineerden de eerste helft! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Ook in de tweede helft waren de eerste kansen voor de bezoekers. Op aangeven van Stephanie Suenens botste Marie Bougard alweer op Sara Missair. Charleroi stak dan toch even de neus aan het venster maar de poging van de ingevallen Yasaman Farmani was te zwak (54ste minuut). Woluwe bleef aandringen Kenza Vrithof raakte niet voorbij de keeper van Charleroi en Noémie Fourdin tikte in hoekschop voor Selina Gysbrechts gevaarlijk kon zijn (60ste minuut). Noémie Fourdin, de captain van Charleroi redde nog eens een poging van Lies Tambeur toen haar doelvrouw geklopt was (62ste minuut). Vervolgens kreeg Ylenia Ann Carabott een mooie kans maar alleen voor doel trapte ze nipt over (65ste minuut).

De pas aangeworven jonge Estse international Renate-Ly Mehevets (Sporting de Charleroi) houdt hier Sheila Broos (FWS Woluwe) van de bal in één van de vele duels op het jeugdcomplex van Marcinelle! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Charleroi ontsnapte nog eens toen een kopbal van Lies Tambeur na een hoekschop van Sheila Broos op de lijn gered werd (70ste minuut) en na een voorzet van Stephanie Suenens kwam Marie Bougard net te laat aan de tweede paal om binnen te tikken (73ste minuut). Na een misverstand in de verdediging van de Carolo’s mikte Stephanie Suenens voor open doel naast (78ste minuut) en Lies Tambeur probeerde het dan ook nog twee keer vanop afstand maar Sara Missair stond paraat (74ste en 75ste minuut). Negen minuten voor tijd was er dan een goed genomen hoekschop van de Iraanse Farmani maar niemand stond op de goede plaats om Charleroi op voorsprong te brengen.

Ook doelvrouw Sara Missair had een aandeel in het gelijkspel van Sporting de Charleroi tegen FWS Woluwe! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Een doelpunt hing in de lucht en het viel uiteindelijk ook. De ingevallen Sarah Van Haute trapte een hoekschop vanop links knap voor en daar was Lies Tambeur om raak te koppen. Doelvrouw Missair was kansloos want de bal ging zuiver in de hoek (0-1, 83ste minuut). Vreugde bij coach Audrey Demoustier en de bank van Woluwe want eindelijk had Fémina White Star een doelpunt gescoord!

Lies Tambeur lukte voor de tweede week op rij het doelpunt voor FWS Woluwe! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Was de wedstrijd nu ook gespeeld? Neen, want Charleroi sloeg bijna meteen terug. De Maltese international Ylenia Ann Carabott stuurde de bal richting Yasaman Farmani die doortikte naar de diepgaande Estelle Dessilly en de ex-speelster van USGHT Ladies rondde alleen voor doelvrouw Hazel Engelen knap af (1-1, 85ste minuut). De vreugde bij de thuisploeg was enorm zelf coach Tiziano Rutilo rende het veld op om mee te juichen met zijn team! En het werd bijna nog straffer want Estelle Dessilly kreeg nog een betere kans om de thuisploeg de overwinning te bezorgen maar dit keer trapte ze naast. Tot slot was er nog een poging van Ylenia Ann Carabott maar ook dat leverde geen doelpunt meer op.

Ylenia Ann Carabott lukte op de tweede speeldag haar tweede assist. Ze gaat op de schouders van Jessica Valdebenito na een knap gelijkspel tegen FWS Woluwe! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Zo werd het 1-1 en behaalde beide teams hun eerste punt in de Women’s Scooore Super League. Bij Sporting de Charleroi werd dat gevierd als een overwinning, niet abnormaal als je weet dat dit team een tijdje terug nog niet bestond. FWS Woluwe had de betere kansen maar zal in de toekomst iets efficiënter moeten worden in de afwerking. En voor de toeschouwers was het een leuke avond want ze zagen zeker een leuke en spannende wedstrijd.

Sporting de Charleroi groet de fans na het behalen van het allereerste punt in de Women’s Scooore Super League 2020/21! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry