Share

De Belgian Red Flames zijn sinds ze hun nieuwe roepnaam bekomen hebben nog niet te zien geweest bij Panini maar wie op dinsdagavond 12 april 2016 op Den Dreef in Leuven is zal na de EK-kwalicatiewedstrijd van België tegen Estland ook de nieuwe handtekeningenkaartjes die in samenwerking met sponsor Carrefour werden gemaakt kunnen bekomen. In navolging van tal van vrouwenvoetbalteams in het buitenland en van enkele nationale ploegen kan U nu dus het kaartje van Uw favoriete speelster uit België bekomen. Jana Coryn, momenteel de topschutter in de Belgische Super League met 15 doelpunten (14 in de reguliere competitie en al 1 in de play-offs) voor bekerhouder Lierse, heeft er nog een flink aantal beschikbaar!

De handtekeningenkaartjes van Belgian Red Flame en topscorer in de Super League Jana Coryn! Foto - (c) JC

De handtekeningenkaartjes van Belgian Red Flame en topscorer in de Super League Jana Coryn! Foto – (c) JC

Jana Coryn kan U op dinsdagavond wellicht aan het werk zien met de Belgian Red Flames tegen Estland. Is dat niet het geval (de keuze van de bondscoach is immers nog niet bekend) dan kan U ook naar de finale van de Beker van België gaan kijken in ‘t Kuipje van Westerlo op zondag 17 april 2016 wanneer ze het met Lierse opneemt tegen een van haar ex-clubs RSC Anderlecht. De aftrap daar is om 15 uur en er zijn nog altijd tickets beschikbaar via de KBVB!

Jana Coryn won in 2013 de Beker van België met RSC Anderlecht. Doelvrouw Diede Lemey (links) is zondag een tegenstander. Tessa Wullaert (rechts) was eerder ook al ploeggenote bij SV Zulte Waregem! Foto - David Catry

Jana Coryn won in 2013 de Beker van België met RSC Anderlecht. Doelvrouw Diede Lemey (links) is zondag een tegenstander. Tessa Wullaert (rechts) was eerder ook al ploeggenote bij SV Zulte Waregem! Foto – David Catry

PS:
Ook nog melden dat de EK-kwalificatieinterland Engeland – België op BBC 2 bekeken werd door een maximum van 1,6 miljoen kijkers! Dat is het hoogste aantal ooit voor een kwalificatiewedstrijd van The Lionesses en dus ook de Belgian Red Flames! Kreeg het Belgische nationale vrouwenvoetbalteam zelfs geen artikel in de Belgische kranten dan werden ze toch al door bijzonder veel mensen op televisie gezien! Het doelpunt van Janice Cayman was overigens het eerste tegendoelpunt van Engeland in een kwalificatiewedstrijd in eigen huis sinds 19 mei 2002. Toen verloor Engeland in groep 4 op Selhurst Park thuis tegen Duitsland met 0-1 na een doelpunt in de 41ste minuut van Stefanie Gottschlich voor het toen recordaantal van 14.107 toeschouwers. We moeten er wel nog bij vermelden dat Engeland op weg naar het EK 2005 geen kwalificatiewedstrijden hoefde te spelen aangezien het in dat jaar het EK Vrouwenvoetbal zelf organiseerde! Op dat EK werd Engeland meteen uitgeschakeld na een vierde plaats in groep A en volgende resultaten: 3-2-winst tegen Finland, 1-2-verlies tegen Denemarken en 0-1-verlies tegen Zweden.

Luister ook nog naar een eerder interview met Getter Laar, de doelvrouw van Estland:


U kan de EK-kwalificatieduels Bosnië-Herzegovina – Engeland en België – Estland rechstreeks volgen (er is geen tv-uitzending) via:

Website UEFA – EK-kwalificatie 2017

Bekijk foto’s van David Catry rond Engeland – België:
Sportpix.be

Lees nog meer over de Belgian Red Flames:

Vrouwenteam.be

Share