Share

Droevig nieuws bij het begin van deze week bij tweedeklasser Dames VK Egem waar met Gilbert Lapeire, de keeperstrainer van 2011 tot 2017, op maandag 28 september 2020 op 77-jarige leeftijd overleden is. Gilbert stond bij de club die speelt op het Sportterrein De Molen in Pittem beter bekend als ‘Teddy’ en in 2016 mochten ze daar de titel vieren in de 2de klasse, de 1ste provinciale West-Vlaanderen terwijl ook de Beker van West-Vlaanderen in de trofeeënkast terechtkwam.

Gilbert Lapeire met Stefanie Bintein (links) en Lore De Clercq (midden)! Foto – (c) Dames VK Egem

Zijn heengaan zorgde voor een reactie van Stefanie Bintein, die bij hem het vak leerde als doelvrouw. Ze schreef het volgende op haar Facebookaccount:

“Gilbert, Bearke, Teddy, MIJNEN HELD!”
 
6 fantastische jaren hebben we samen beleefd, veel gelachen, soms meer gepraat dan getraind, maar wat luisterden we graag naar jouw verhalen die je elke keer weer in geuren en kleuren vertelde. Van je video’s over de keeper school van Barcelona tot je vrouw, kinderen en kleinkinderen waar je ons vol trots over vertelde.
 
We verlangden elke keer weer tot het jouw verjaardag was, van cola’s tot je eigen truitje, het werd allemaal met veel liefde en plezier gegeven.
Trots kwam je met je eigen truitje training geven, shinen deed je vanaf toen nog meer! ✨
 
Kampioen? Dat werden we mede dankzij jou, dit was ons nooit gelukt zonder jou!
Ons motiveren kon en deed je als de beste!
 

Teddy ging op zaterdag 23 april 2016 toen de titel in de 2de klasse mocht gevierd worden mee in de feestvreugde! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

 
Je was zo trots op ons en wij op jou, wat jij nog op jouw leeftijd presteerde, dat doen niet veel mensen jou na.
 
Respect had je van de hele DVK familie en zullen dit altijd blijven hebben!!
Held, ik ga je missen, bedankt voor alles!! ❤️?
 

Ook deze redactie wil hierbij hun oprecht medeleven aanbieden aan zijn echtgenote Jenny, de familie van Gilbert Lapeire en de club van Dames VK Egem. We wensen hen allen veel sterkte toe in deze moeilijke periode.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal ga naar:

 

Share