Share

Terwijl de Belgian Red Flames een driehoekstornooi met Nederland en Duitsland zullen spelen in de maand februari 2021 staan er ook nog andere tornooien op het programma. Het meest bekende is de SheBelieves Cup met dit jaar regerend wereldkampioen de Verenigde Staten, Brazilië, Canada en Japan, de organisator van de komende Olympische Spelen.

Foto – (c) US Soccer

De SheBelievesCup zal dit jaar doorgaan in Florida en alle wedstrijden zullen vanwege de huidige coronacrisis in één en hetzelfde stadion gespeeld worden namelijk in het Exploria Stadium, de thuishaven van Orlando Pride. Daar wordt deze week ook het dubbele oefenduel van de Verenigde Staten tegen Colombia gespeeld (18 en 22 januari 2021). In 2018 en 2020 werd daar ook al telkens één van de drie speeldagen van de SheBelievesCup gespeeld met duels tussen Frankrijk-Duitsland en Spanje-Japan maar ook twee keer Engeland-Verenigde Staten!

Bekijk een video rond een recente oefenwedstrijd van Brazilië tegen Ecuador met dank aan CBF TV:

Dit keer komen er dus heruitgaves van WK-finales met Verenigde Staten – Brazilië (WK 2007) en Verenigde Staten – Japan (WK 2011 en WK 2015), met Olympische finales Verenigde Staten – Brazilië (OS 2004 en OS 2008) en Verenigde Staten – Japan (OS 2012) en met zelfs een heruitgave van een wedstrijd voor de bronzen medaille Brazilië – Canada (OS 2016).

Foto – (c) US Soccer

***Dit is het programma van de SheBelieves Cup 2021:

Donderdag 18 februari 2021:

Brazilië – Japan;

Verenigde Staten – Canada;

Zondag 21 februari 2021:

Verenigde Staten – Brazilië;

Japan – Canada;

Woensdag 24 februari 2021:

Canada – Brazilië;

Verenigde Staten – Japan;

Lees nog meer over de SheBelieves Cup 2021 via:

Website US Soccer / SheBelieves Cup

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Nog meegeven dat de Cyprus Women’s Cup van dit jaar evenals de Algarve Cup 2021 niet doorgaan. Wel komt er opnieuw een Tournoi de France en ook Engeland wil een jaar voor het EK 2022 een eigen tornooi organiseren.

Share