Share

Na de start in groep C en groep D op dinsdag 5 oktober 2021 waren op woensdag 6 oktober de groepen A en B aan de beurt. Het werd een succesvolle dag voor de uitploegen want geen enkel team dat op verplaatsing speelde verloor.

In groep A was het openingsduel in Genève tussen het Zwitserse Servette en Juventus een leuke wedstrijd om te bekijken waarbij Inès Pereira, de Portugese doelvrouw van de thuisploeg,  eerst een strafschop van Andrea Staskhova uit haar goal hield. Arianna Caruso zette Juventus, dat zonder Cristiana Girelli en Barbara Bonansea aantrad, nog voor de rust op voorsprong (0-1, 36ste minuut). In de tweede helft zorgden de Zweedse Lina Hurtig (0-2, 55ste minuut) en de ingevallen Valentina Cernoia (0-3, 71ste minuut) voor een nog ruimere overwinning van de bezoekers in een wedstrijd waarin de 15-jarige Ines Sebayang na 76 minuten mocht invallen bij Servette!

Herbekijk de volledige wedstrijd dankzij DAZN:

In het andere duel tussen Chelsea, de verliezende finalist van vorig seizoen, en VfL Wolfsburg, al twee keer eindwinnaar van de UEFA Women’s Champions League, werd het een spektakelstuk voor de toeschouwers met maar liefst 6 doelpunten en een 3-3-puntendeling als eindresultaat!

Herbekijk de volledige wedstrijd dankzij DAZN:

In groep B maakte Lorena Navarro in de 34ste minuut het allereerste doelpunt voor Real Madrid in de groepsfase van de UEFA Women’s Champions League. Het bleek voldoende voor de overwinning op bezoek bij WFC Kharkiv in Oekraïne!

Herbekijk de volledige wedstrijd dankzij DAZN:

Met doelpunten in de eerste helft van Léa Khelifi op aangeven van Sakina Karchaoui (17de minuut) en in het slot van Grace Geyoro (89ste minuut) won de Franse landskampioen Paris Saint-Germain met 0-2 op bezoek bij Breidablik in Ijsland. De viervoudige Belgische international Alexandra Sorée mocht twee minuten voor het einde van de wedstrijd invallen bij de thuisploeg ter vervanging van Hildur Antonsdottir.

Herbekijk de volledige wedstrijd dankzij DAZN:

Lees nog meer over de openingsavond in de groepsfase van de UWCL 2021-22:

UEFA.com – UWCL 2021-22

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share