Share

Wat de Franse profs niet lukte in het Stade de France tegen Portugal is na de Franse beloften jongens U19 vorige week in Duitsland tegen Italië nu ook les Bleuettes, de WU19, gelukt. Ze werden Europees kampioen na een finale die bij de rust meer dan twee uur onderbroken werd vanwege de hevige regenval!

Het veld in het Slovaakse Senec liep bijna helemaal onder water! Foto - (c) UEFA.com

Het veld in het Slovaakse Senec liep bijna helemaal onder water! Foto – (c) UEFA.com

Frankrijk stond bij de rust tegen Spanje, dat Nederland in de halve finale opzij zette, met 1-0 voor dankzij een doelpunt van Onema Grace Geyoro (36ste minuut). Niemand had echter gedacht dat de wedstrijd bij de rust zolang zou stilgelegd worden. Toen de wedstrijd eindelijk hernam waren de flanken van het veld nog nauwelijks bespeelbaar. Spanje kreeg eerst een strafschop na een fout van Estelle Cascarino op Nahikari Garcia Pérez, de Spaanse aanvoerster die besliste zelf te trappen. De Franse doelvrouw Mylène Chavas wist de bal echter tegen de paal te tikken en in de rebound te pakken (53ste minuut). Frankrijk liep vervolgens in de gietende regen verder uit via topschutster Marie-Antoinette Katoto (2-0, 66ste minuut), meteen haar 6de doelpunt op dit EK U19. In het slot kon Spanje nog terugslaan via Lucia Garcia Cordoba (2-1, 84ste minuut) maar verder dan de aansluitingstreffer kwam het niet meer!

Bekijk de video van L’Equipe 21 rond de finale:

Frankrijk volgt op de erelijst Zweden op en het is voor de 4de keer Europees Kampioen met deze generatie na 2003, 2010 met Pauline Crammer (ex-RSC Anderlecht) en 2013!

U kan alles lezen over de finale van het EK WU19 in Slovakije tussen Frankrijk en Spanje via:
Website UEFA – EK WU19

Voor meer over de Franse titel WU19 in 2010 ga naar:
Website UEFA – EK WU19

Lees ook over de Franse titel bij de jongens U19 in Sinsheim tegen Italië:
Website UEFA

Share