Share

Terwijl de tweede speeldag op het UEFA Women’s Euro 2022 in Engeland plaatsvond stonden er op de Women’s African Cup of Nations twee duels met een rechtstreeks WK-ticket op het programma. Nigeria en Zuid-Afrika plaatsten zich in Marokko voor het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland.

Rasheedat Ajibade lukte het winnende doelpunt voor Nigeria! Foto – NFF

The Super Falcons wonnen in Casablance onder leiding van de Amerikaanse coach Randy Waldrum met het kleinste versschil tegen Kameroen dankzij een kopbaldoelpunt van Rasheedat Ajibade na een voorzet van Ifeoma Onumonu (0-1, 56ste minuut). Daardoor is Nigeria straks al voor de 9de opeenvolgende keer (ze waren er sinds het eerste WK in 1991 in China altijd bij) aanwezig op een WK-eindronde bij de vrouwen!

Bekijk de samenvatting van Kameroen – Nigeria dankzij World Voley:

Later op de avond won Zuid-Afrika in Rabat onder leiding van bondscoach Desiree Ellis evenveens met het kleinste verschil tegen Tunesië dankzij een doelpunt nog voor het kwartier van Jermaine Seoposenwe (1-0, 14de minuut). Voor Zuid-Afrika, ook bekend als Banyana Banyana, wordt het straks in Australië en Nieuw-Zeeland een tweede deelname nadat het ook al in 2019 op het WK in Frankrijk aanwezig was.

Bekijk de samenvatting van Zuid-Afrika – Tunesië dankzij Femmes Football:

Lees ook nog via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share