Share

Op zaterdag 30 juli 2022 stond de voorronde van de Beker van België op het programma. Met het duel tussen FC Schaerbeek en SC City Pirates Antwerpen stonden twee debutanten aan de aftrap, twee ploegen die nog nooit aan de vrouwelijke Beker van België deelnamen.

SC City Pirates Antwerpen net voor hun debuut in de Beker van BelgIë! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

Thuisploeg FC Schaerbeek kende vorig seizoen een goede campagne. In de reeks van R. Union Saint-Gilloise eindigde het op de derde plaats met promotie naar de tweede provinciale Brabant ACFF tot gevolg. SC City Pirates Antwerpen werd geen kampioen maar het start dit seizoen een reeks hoger in de provincie Antwerpen namelijk in de derde provinciale. In tegenstelling tot enkele andere teams die forfait gaven voor deze eerste afspraak kwamen beide teams met volledige elftallen opdagen.

FC Schaerbeek begon aan de bekercampagne 2022/23 met een thuiswedstrijd! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

Het was het team van coach Mauricio Torres Lagos dat mocht aftrappen via Zohra Ziti en zji was ook de eerste doelpuntenmaker. In de 3de minuut al trapte ze van in de zestien met rechts zuiver in de hoek (1-0, 3de minuut). Zes minuten later gaf Zohra Ziti de voorzet die door de verdediging van City Pirates werd weggewerkt in de voeten van Gabrielle Spors en zij zorgde voor de verdubbeling van de score (2-0, 9de minuut). Nog voor het kwartier maakte Soumaya Achaara meteen een einde aan alle bekerdromen van de bezoekers toen ze met links doelvrouw Zoe Van De Cruys voor de derde keer te grazen nam (3-0, 14de minuut).  Nog voor de rust lagen er bij de City Pirates vijf in het mandje. Carolina Garcia zorgde na 21 minuten voor de vierde goal op aangeven van Zohra Ziti (4-0) en nadat ze een bal in de verdediging van de bezoekers onderschepte zorgde ze even over halfweg de eerste helft al voor de forfaitscore (5-0, 23ste minuut). FC Schaerbeek zag vervolgens nog een doelpunt van Soumaya Achaara afgekeurd worden terwijl Charlotte Mfumu Mavanga voor de rust het gevaarlijkst was voor de bezoekers met een poging nipt naast (23ste minuut).

Bij het begin van de tweede helft maakte Soumaya Achaara na balverlies van de bezoekers meteen het half dozijn vol (6-0, 46ste minuut) vooraleer Charlotte Mavanga Mfumu een balverlies bij de thuisploeg afstrafte voor de mooie eerredder (6-1, 51ste minuut). Nog geen minuut later lag nummer zeven voor de thuisploeg tegen de netten. Jennifer Tapia Estrada speelde naar Soumaya Achaara die eenvoudig binnentrapte (7-1, 52ste minuut). In het vervolg van de tweede helft viel er nog één doelpunt. Dat kwam op naam van Carolina Garcia, die de bal onderschepte bij een uittrap van de keeper en zo de eindstand op het bord zette (8-1, 73ste minuut). De bezoekende doelvrouw Zoe Van De Cruys blesseerde zich bij deze actie en ze moest in het doel afgelost worden door Rania El Hosni (11). FC Schaerbeek won dus met 8-1 en het mag zo verder naar de eerste ronde van de Beker van België. SC City Pirates Antwerpen nam voor het eerst deel en het scoorde ook via de 14-jarige Charlotte Mfumu Mavanga, die nu al op de Topsportschool in Leuven zit. Zij kunnen zich nu verder voorbereiden op de competitiestart in de provincie Antwerpen die voorzien is eind september 2022.

DIGEST:

Beker van België – Voorronde;

Zaterdag 30 juli 2022;

FC Schaerbeek – SC City Pirates Antwerpen 8-1 (rust: 5-0);

3′ Zohra Ziti 1-0, 9′ Gabrielle Spors 2-0, 14′ Soumaya Achaara 3-0, 21′ Carolina Garcia 4-0, 23′ Carolina Garcia 5-0, 46′ Soumaya Achaara 6-0, 51′ Charlotte Mavanga Mfumu 6-1, 52′ Soumaya Achaara 7-1, 73′ Carolina Garcia 8-1.

Bekijk alle uitslagen in de voorronde van de Beker van België 2022/23 via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

Share