Share

Na het WK-kwalificatieduel tussen de Belgian Red Flames en Noorwegen in Leuven stond op zaterdag 3 en zondag 4 september 2022 de tweede speeldag op het programma in de Belgische eerste en tweede klasse A en B. U kan hieronder een overzicht bekijken van alle uitslagen.

***Eerste klasse:

KSK Voorwaarts Zwevezele – Kontich 1-11;

KRC Genk Ladies B – Standard B uitgesteld;

KAA Gent Ladies B – Ren. AEC Mons Ladies 6-0;

KVK Tienen – ASE de Chastre 4-0;

KVC Westerlo Ladies – FW Diksmuide Merkem 2-2;

Bekijk de samenvatting op video met dank aan Siebe Cambier:

RFC de Liège – SV Zulte Waregem B 3-0;

RSC Anderlecht B – VC Moldavo 5-2;

Op zondag gespeeld:

OH Leuven B – Wuustwezel 10-0;

In de stand hebben 3 ploegen nog het maximum van de punten: de beloftenteams van KAA Gent Ladies en OH Leuven en Kontich. Dan volgen het beloftenteam van RSC Anderlecht en RFC de Liège met 4 op 6. Vier teams zijn nog puntenloos: het beloftenteam van SV Zulte Waregem, KSK Voorwaarts Zwevezele, ASE de Chastre en Wuustwezel. 

***Tweede klasse A:

Olsa Brakel – KSV Bredene 3-2;

Club Brugge B – Dames VK Egem 4-1;

ASC Havinnes – Bosdam Beveren 0-5 forfait;

SV Noorse – KVE Drongen 4-2;

E. Mazenzele Opwijk – VVC Brasschaat 1-0;

KHO Wolvertem Merchtem – Svelta Melsele 2-3;

FW Diksmuide Merkem B – SV Sottegem 2-3;

In de stand hebben 3 ploegen voorlopig het maximum van 6 op 6 en dat zijn Bosdam Beveren, het beloftenteam van Club Brugge en Eendracht Mazenzele Opwijk. Dan volgen nieuwkomer SV Noorse en SV Sottegem met 4 op 6. Drie ploegen zijn nog zonder punten: het beloftenteam van FW Diksmuide Merkem, KSV Bredene en ASC Havinnes, 

***Tweede klasse B:

KVV Vosselaar – Sint-Truiden VV 4-1;

RWDM Girls – KV Mechelen B 2-3;

RUS Loyers – EFA Manhay 3-1;

FC Alken – Sporting de Charleroi B 1-0;

Standard C – FWS Woluwe B 3-1;

Ren. AEC Mons Ladies B – BX Brussels 2-3;

FC Irlande Auderghem – Sibret 1-3;

In de stand hebben vijf ploegen nog het maximum van 6 op 6: RUS Loyers, Sibret, KVV Vosselaar, FC Alken en het beloftenteam van KV Mechelen. Onderaan zijn er vier teams nog zonder punten: het beloftenteam van Ren. AEC Mons Ladies, EFA Manhay, FC Irlande Auderghem en Sint-Truiden VV.

Marie Detruyer trapt vanop de stip de gelijkmaker tegen de netten in het oefenduel tussen de Belgian Red Flames U19 en hun Nederlandse leeftijdsgenoten! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

***Op zaterdagnamiddag speelden de Belgian Red Flames U19 ook een oefenduel op het veld van Bregel Sport in Genk tegen hun Nederlandse leeftijdsgenoten. Het resultaat was 1-1 na doelpunten van Fieke Kroese (0-1, 14de minuut) en Marie Detruyer (1-1, 78ste minuut).

***Op vrijdagavond verloren de Belgian Red Flames U23 in het Zweedse Jonkoping een oefenduel tegen Zweden WU23. De ingevallen Jarne Teulings zorgde in Stadsparksvallen voor het openingsdoelpunt in de 79ste minuut (0-1) maar de thuisploeg draaide de situatie in het slot nog om dankzij een gelijkmaker van Stinalisa Johansson (1-1, 87ste minuut) en een winnende goal in de toegevoegde tijd van Felicia Saving (2-1, 90ste + 2′ minuut).

Bekijk een fotoreportage van Sevil Oktem via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
PS: De Belgian Red Flames verloren vrijdagavond hun WK-kwalificatieinterland in groep F met 0-1 in Leuven tegen Noorwegen na een doelpunt van Tuva Hansen in de 60ste minuut! Noorwegen is geplaatst voor het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland, België zal zich via de barrages moeten proberen te plaatsen.
Share