Share

Een dag na het verlies thuis tegen Noorwegen stapten de Belgian Red Flames het vliegtuig op richting Armenië waar ze op dinsdag 6 september 2022 hun laatste groepswedstrijd in de kwalificatie op weg naar het WK in Australië en Nieuw-Zeeland spelen.

Davina Philtjens nam haar fototoestel mee op een en ander vast te leggen voor een terugblik op de WK-kwalificatiecampagne richting Australië en Nieuw-Zeeland! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Internationaal voetbal spelen betekent ook dat je als speelster wel eens een en ander kan gaan bezichtigen. Voor de Belgian Red Flames staat in het buitenland dan ook meestal elke dag een stadswandeling op het programma waarbij ze even rustig kunnen babbelen en genieten van enkele vrije momenten.

Het Shahumyan Park van Yerevan in Armenië! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Daarnaast moet er uiteraard ook getraind worden en daarvoor speelt men ofwel op een veld waar specifiek mag getraind worden of zoals in Yerevan meteen in het stadion waar ook de wedstrijd zal plaatsvinden en dat is het FFA Academy Stadium!

Laura Deloose, Davinia Vanmechelen, Sari Kees en Amber Tysiak samen met de andere Belgian Red Flames op training in het FFA Academy Stadium van Yerevan! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

De Belgian Red Flames hebben in Yerevan tegen Armenië nog een punt nodig om zeker te zijn van de barrages. De wedstrijd zelf die onder leiding staat van de Sloveense scheidsrechter Tanja Subotic en haar assistenten Staša Špur en Helena Buh kan U dinsdag in de vooravond volgen op Play 6 en Tipik. Op dat moment is het twee uur later dan in België.

Voor de tussenstand van alle wedstrijden op weg naar het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland kan U hieronder terecht:

UEFA.com – WK-kwalificatiecampagne 2023

Bekijk nog meer foto’s rond Armenië – België via:

Sportpix.be

En via:

Sportpix.be

Lees ook nog over België – Noorwegen van vorige vrijdag:

Vrouwenteam.be

En luister naar de interviews van vorige vrijdagavond:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

 

Share