RWDM Girls speelt in het seizoen 2022/23 voor het eerst in de nationale reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal. Op de openingsdag in de tweede klasse B haalde het op bezoek bij het beloftenteam van Sporting de Charleroi een scoreloos gelijkspel. Thuis tegen het beloftenteam van KV Mechelen werd de eerste thuismatch van het seizoen voorlopig voor het laatst op de Sippelberg nipt verloren.

RWDM Girls voor de aftrap tegen het beloftenteam van KV Mechelen! Foto – (c) RWDM / Michel Oosters

RWDM Girls kreeg onder leiding van coach Zoubir Eutamene wel de kansen om ruim voorsprong te nemen maar de afwerking moet nog wat bijgeschaafd worden. Het beloftenteam van KV Mechelen kwam dan ook iets over halfweg de eerste helft op voorsprong via Cami Somers na een assist van Lisa Demoulin (0-1, 24ste minuut). Toch kon het multiculturele Brusselse team kort voor de rust voor het eerst scoren in de nationale reeksen van het Belgsiche vrouwenvoetbal. Syrine Bouccekine bediende Soraya El Bouzid voor de gelijkmaker (1-1, 41ste minuut). In het begin van de tweede helft maakte de Nigeriaanse doelvrouw een inschattingsfout bij een diepe bal van de bezoekers. Ze kwam te ver uit en zag de ingevallen Ilana Oostens makkelijk het tweede Mechelse doelpunt scoren (1-2, 52ste minuut). Even over het uur lukte Soraya El Bouzid dit keer na een hoekschop vanop rechts van Salma Bouzzedi en met het hoofd opnieuw het gelijkstellende doelpunt (2-2, 61ste minuut) maar RWDM Girls miste vervolgens ook nog een reuzekans via Nouhaila El Montaser, die ook nog de lat trof.

Soraya El Bouzid maakte voor de tweede keer gelijk op de Sippelberg! Foto – (c) RWDM / Michel Oosters

Helemaal in het slot kreeg de thuisploeg het deksel op de neus toen een vrije trap vanop rechts van Hannelore Heyligen centraal door Luka Sannen eenvoudig binnengetrapt werd (2-3, 89ste minuut).  Leuk voor de bezoekers die na hun winst op de openingsdag tegen Standard C (3-1) nu opnieuw de volle buit haalden en zo met een 6 op 6 mee aan de leiding gaan. RWDM Girls bleef achter met een 1 op 6. Het gaat nu zaterdag 10 september 2022 om 15 uur op zoek naar een eerste overwinning in het Edmond Machtensstadion tegen FC Alken, dat ook aan de competitie begon met het maximum van de punten!

Bekijk een wedstrijdverslag van RWDM Girls – KV Mechelen B via BX1:

Website BX1 – Sport

***Update vrijdag 9/9/2022. Wedstrijd uiteindelijk toch opnieuw op de Sippelberg en om 15 uur!