De Belgian Red Flames zullen een dubbele barragewedstrijd moeten spelen willen ze het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland halen. Nog voor hun wedstrijd in Yerevan tegen Armenië afgelopen was viel de beslissing daarover al in het duel tussen Slovakije en Ierland.

Denise O’Sullivan, hier nog op zondag 11 april 2021 in het Koning Boudewijnstadion van Brussel met Ierland, zorgde in Senec tegen Slovakije voor een doelpunt dat de Belgian Red Flames tot een dubbele barrage verplicht! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Denise O’Sullivan lukte op het nationale trainingscentrum in Senec na 37 minuten wedstrijd het enige doelpunt in dat duel. België had nog kunnen hopen op een goaltje van Ludmila Matavkova (Club YLA) maar zij werd na 66 minuten gewisseld en ook haar teamgenoten kwamen niet meer tot scoren. Zo bleef het daar in Slovakije 0-1. Ierland heeft als tweede in groep A zo slechts 7 verliespunten in de eindstand van de beste tweedes over alle WK-kwalificatiegroepen en het mag rechtstreeks naar de tweede ronde van de barrages. Ook Zwitserland, dat tweede werd in groep G (5 verliespunten) en de verliezer van de wedstrijd Nederland – Ijsland later op dinsdagavond in Utrecht hebben minder verliespunten dan België in dat klassement. België heeft immers 8 verliespunten (2 in Polen en 6 tegen Noorwegen) als de eindstand van de beste tweedes berekend wordt. Nog meegeven dat België met 0-7 won op bezoek in Armenië dankzij doelpunten van Hannah Eurlings (10de minuut), Ella Van Kerkhoven (24ste, 51ste en 55ste minuut), Justine Vanhaevermaet (31ste minuut), Tessa Wullaert (41ste minuut) en de allereerste voor de Belgian Red Flames van Sari Kees (80ste minuut).