Share

In de tweede ronde van de Duitse beker waarvan de finale ook dit seizoen weer in Keulen gespeeld zal worden viel er dit weekend geen enkele verrassing te noteren. De tweede ronde begon al op zaterdag 26 september 2015 met het duel tussen PSV Freiburg en 1.FFC Frankfurt, de tegenstander van Belgisch landskampioen Standard in de eerste ronde van de UEFA Women’s Champions League. 1.FFC Frankfurt won met 0-14 Kerstin Garefrekes scoorde 4 keer en Jackie Groenen, die bij het begin van de tweede helft op het veld kwam voor Simone Laudehr, lukte vlak voor tijd haar eerste officiële doelpunt voor haar nieuwe club! Ook bekerhouder VfL Wolfsburg kwam zaterdag al in actie. Op bezoek bij DJK VfL Billerbeck won het met maar liefst 0-19. Bij de rust stond het al 0-7 met o.a drie doelpunten van de Zwitserse international Lara Dickenmann en twee van de Duitse international Lena Goessling. De Hongaarse Zsanett Jakabfi, die in de tweede helft inviel voor Babett Peter, scoorde na de pauze nog vijf keer. Sparkle Red Flame Tessa Wullaert kwam na haar opmerkelijke prestaties bij de Belgian Red Flames niet in actie. Jessy Atila, de derde Belgische die nog in deze bekercompetitie betrokken is, ging op zondag 27 september 2015 met haar club Herforder SV winnen op bezoek bij FFC Magdeburg (1-4). Jessy Atila speelde de laatste 20 minuten van dit bekerduel en is dus straks ook aanwezig in de achtste finales!

Duits international Leonie Maier sterk aan de bal als rechtsachter tijdens de affiche van deze bekerronde in Duitsland. Foto - Paul Dijkmans

Duits international Leonie Maier sterk aan de bal als rechtsachter tijdens de affiche van deze bekerronde in Duitsland. Foto – Paul Dijkmans

Alle clubs uit de Bundesliga plaatsten zich voor de volgende ronde en ook Bayern München deed dat in de affiche op bezoek bij het gedegradeerde MSV Duisburg waar ex-international Linda Bresonik terugkeerde uit PSG. MSV had vroeg op voorsprong kunnen komen maar Stefanie Weichelt miste de kansen. Na de rust maakte de landskampioen het verschil met doelpunten van Sara Däbritz op aangeven van Vivianne Miedema (0-1, 46ste minuut), Carina Wenninger met een kopbal na hoekschop van Melanie Leupolz (0-2, 54ste minuut) terwijl Eunice Beckmann die inviel voor de Nederlandse topspits het derde doelpunt voor haar rekening nam (0-3, 79ste minuut).

De Deense targetspits Lise Munk zette 1.FC Köln op weg naar de volgende ronde op bezoek bij Borussia Mönchengladbach! Foto - Paul Dijkmans

De Deense targetspits Lise Munk zette 1.FC Köln op weg naar de volgende ronde op bezoek bij Borussia Mönchengladbach! Foto – Paul Dijkmans

Slechts twee teams uit een lagere klasse wisten te scoren tegen een club uit de Bundesliga in deze ronde. Borussia Mönchengladbach, de leider in de Bundesliga Zuid, deed dat in het duel tegen 1.FC Köln (1-4) en BV Cloppenburg, de leider in de Bundesliga Noord, lukte een goal tegen FF USV Jena (1-2). Daarnaast moeten we ook nog de 6 doelpunten vermelden van Svenja Huth voor Turbine Potsdam bij de 0-11-overwinning op bezoek bij Holstein Kiel.

De achtste finales van de Duitse beker worden gespeeld in het weekend van 7 en 8 november 2015. De finale is dit seizoen op 21 mei 2016 in het RheinEnergie Stadion in Keulen!

Luister ook naar interviews met Carina Wenninger (Bayern München en Oostenrijk):


Naar Tinija Riikka Korpela (Bayern München en Finland):

Naar Linda Bresonik (MSV Duisburg, ex-PSG):


Naar Melanie Leupolz (Bayern München en Duitsland):

Bekijk ook nog foto’s van enkele duels via:
Fotopagina Paul Dijkmans

Share