Share

De 3de speeldag in eerste klasse was door het wegvallen van Lierse en het uitstellen van het duel tussen Massenhoven en het beloftenteam van Standard gereduceerd tot slechts 5 wedstrijden.

Op vrijdagavond 22 september 2016 maakten Kontich en het beloftenteam van RSC Anderlecht er al een spektakelstuk van gekruid met maar liefst 8 doelpunten. Henriette Awete zette de bezoekers tweemaal op voorsprong (eerste via een lob van ruim 25 meter en vervolgens na een hoekschop) maar via Chara Wielockx en Lucinda Michez kwam Kontich telkens terug (1-1 en 2-2). Vervolgens speelde Kontich met snel en vlot combinatiespel vrouwelijk paars-wit helemaal weg. Chiara Wielockx zorgde voor de 3-2 en Lucinda Michez nog voor de rust voor de 4-2. Pas in het slot werd het nog even spannend toen de wederoptredende ex-Belgian Red Flame Justine Vanhaevermaet de aansluitingstreffer aantekende (4-3) maar via captain Stefanie Van Broeck eindigde dit duel uiteindelijk op 5-3!

Jennifer Waeckmans kopte Tongeren naar winst op bezoek bij USGTH dat via Manon Leclercq in het slot nog faalde vanop de strafschopstip! Zij trapte de bal tegen de lat nadat ze in de eerste helft ook al het doelhout had getroffen!

Moldavo kwam op bezoek bij nieuwkomer Dames VK Egem nog voor het kwartier op voorsprong via de attente Bo Schepkens (0-1, 13de minuut) maar het vergat daarna de kansen af te maken om verder uit te lopen. Nog voor de rust maakte Egem dan gelijk via Camille Godderis die een vrije trap van Lies Vanhamme uiteindelijk in doel trapte (1-1, 44ste minuut). In de tweede helft vielen er weinig kansen te noteren. Beide teams kregen wel nog een goeie mogelijkheid om de volle buit te pakken maar gescoord werd er niet meer zodat het 1-1 bleef.

Het beloftenteam van KAA Gent Ladies maakte na de rust het verschil op bezoek bij SV Zulte Waregem. Annelien Van Gansbeke zorgde met een individuele actie voor het openingsdoelpunt (0-1, 54ste minuut). Mariam Abdulai Toloba verdubbelde even over het uur de score na een hoekschop van opnieuw Annelien Van Gansbeke (0-2, 63ste minuut). Sylvana Tieleman tenslotte zette de eindstand op het bord na een tweede assist van de namiddag van Annelien Van Gansbeke (0-3, 83ste minuut).

VC Dames Eendracht Aalst won vlot op bezoek bij DV Famkes Merkem. Via Lidewei De Waele en Lieselot De Kegel stond het bij de rust al 0-2. Na de pauze dikten Laurence Marchal en Megane Lerinckx aan tot 0-4. DV Famkes Merkem moest het laatste kwartier met tien verder na de rode kaart voor Delphine Lins wegens een fout op de doorgebroken Megane Lerinckx!

In de stand is KAA Gent Ladies B koploper met 9 op 9, FWS Woluwe, dat niet in actie kwam, is tweede met 6 op 6! Op de 3de plaats staan USGTH en Tongeren met 6 punten uit 3 duels. Massenhoven is voorlopig 12de met 0 punten uit 1 wedstrijd, het beloftenteam van RSC Anderlecht heeft 0 punten uit 3 wedstrijden en staat na het wegvallen van Lierse nu helemaal onderaan!

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 3de speeldag in 1ste klasse!

Kontich – RSC Anderlecht 5-3 (rust: 4-2);
Doelpunten: Henriette Awete 0-1, Chiara Wielockx 1-1, Henriette Awete 1-2, Lucinda Michez 2-2, Chiara Wielockx 3-2, Lucinda Michez 4-2, Justine Vanhaevermaet 4-3, Stefanie Van Broeck 5-3.

USGTH – Tongeren 0-1 (rust: 0-0);
Doelpunt: Jennifer Waeckmans 0-1.
Bijzonderheid: Manon Leclercq (USGTH) trapt strafschop tegen de lat (88ste minuut).

Dames VK Egem – VC Moldavo 1-1 (rust: 1-1);
Doelpunten: 13′ Bo Schepkens 0-1, 44′ Camille Godderis 1-1.

SV Zulte Waregem – KAA Gent Ladies B 0-3 (rust: 0-0);
Doelpunten: 54′ Annelien Van Gansbeke 0-1, 63′ Mariam Abdulai Toloba 0-2, 83′ Sylvana Tieleman 0-3.

DV Famkes Merkem – VC Dames E. Aalst 0-4;
Doelpunten: Lidewei De Waele 0-1, Lieselot De Kegel 0-2, Laurence Marchal 0-3, Megane Lerinckx 0-4.
Rode kaart: 75′ Delphine Lins (DV Famkes Merkem) (wegens een fout op de doorgebroken Megane Lerinckx!

Massenhoven – Standard uitgesteld;

FWS Woluwe bye

De stand na 3 speeldagen:
1. KAA Gent Ladies 3-9 (8-2);
2. FWS Woluwe 2-6 (2-0);
3. USGTH 3-6 (5-3);
4. Tongeren 3-6 (3-4);
5. Dames VK Egem 3-4 (5-4);
6. VC Moldavo 3-4 (3-2);
7. Standard B 2-3 (7-4);
8. SV Zulte Waregem 2-3 (3-5);
9.VC Dames E. Aalst 3-3 (6-4);
10. DV Famkes Merkem 3-3 (2-5);
11.Kontich 3-3 (8-12);
12.Massenhoven 1-0 (1-3);
13.RSC Anderlecht B 3-0 (5-10);

Programma 4de speeldag op zaterdag 1 oktober 2016 om 15 uur:
VC Dames E. Aalst – Dames VK Egem;
RSC Anderlecht B – Massenhoven;
VC Moldavo – USGTH;
KAA Gent Ladies B – FWS Woluwe;
Tongeren – Kontich (16u);
Standard B – SV Zulte Waregem uitgesteld;
DV Famkes Merkem bye.

Lees meer over DVK Egem – VC Moldavo via:
Website Dames VK Egem

Bekijk de fotoreportage rond USGTH – Tongeren met dank aan Patrick Ferriol via:
Pfphotography.be

Share