Share

Op de 5de speeldag stonden twee affiches op het programma met Standard – KRC Genk Ladies en KAA Gent Ladies – RSC Anderlecht. Beide duels eindigden in het voordeel van de thuisploeg. KSK Heist ontving DVC Eva’s Tienen terwijl OH Leuven een vrije dag had!

Landskampioen Standard kwam vroeg voor tegen KRC Genk Ladies via Sarah Wijnants (1-0), meteen de eerste tegengoal in de competitie voor de Limburgse vrouwen, maar met doelpunten van Lore Vanschoenwinkel (1-1) voor en Gwen Duijsters (1-2) net na de rust waren het de bezoekers die plots de 3 punten in handen hadden. De vrouwelijke Rouches gaven zich echter niet gewonnen en via Sanne Schoenmakers (2-2) en Davinia Vanmechelen (3-2) werd de achterstand alsnog omgezet in winst!

KAA Gent Ladies en RSC Anderlecht hielden het lange tijd op 0-0 maar nog voor de rust kon Chloé Vande Velde de weegschaal licht in het voordeel van de vrouwelijke Buffalo’s doen hellen (1-0). Na de pauze probeerde RSC Anderlecht wel om terug te komen maar zonder veel groot gevaar te creëren. Tospchutster Elke Van Gorp nam iets meer dan tien minuten voor het eindsignaal alle twijfel weg (2-0). Meteen de allereerste overwinning ooit voor het eerste team van KAA Gent Ladies tegen RSC Anderlecht!

In de zaterdagwedstrijd hield KSK Heist nu ook de 3 punten thuis tegen DVC Eva’s Tienen. Het door velen vooraf afgeschreven KSK Heist lukte een vroege goal via Karen Meeus (1-0) maar zag de bezoekers via Corina Luijks net voor de rust langszij komen (1-1). Charlotte Van Bavel zorgde in het slotkwartier voor de tweede overwinning in de Super League van dit seizoen van KSK Heist!

Er vielen in totaal 10 doelpunten in 3 wedstrijden en dat is een gemiddelde van 3,3 per wedstrijd. Midweeks verloor Standard dan nog punten voor de groene tafel ten voordele van KAA Gent Ladies en OH Leuven wegens het niet speelgerechtigd zijn van Imke Courtois op de 2de en 3de speeldag. Daardoor kreeg ook de stand een flinke gedaanteverwisseling. KAA Gent Ladies heeft nu 5 punten voorsprong op KRC Genk Ladies en RSC Anderlecht, dat zelfs al een wedstrijd meer heeft gespeeld. Titelverdediger Standard volgt op 6 punten net als … KSK Heist!

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 5de speeldag in de Super League:

Standard – KRC Genk Ladies 3-2 (rust: 1-1);
Doelpunten: 9′ Sarah Wijnants 1-0, 36′ Lore Vanschoenwinkel 1-1, 47′ Gwen Duijsters 1-2, 75′ Sanne Schoenmakers 2-2, 83′ Davinia Vanmechelen 3-2.

KAA Gent Ladies – RSC Anderlecht 2-0 (rust: 1-0);
Doelpunten: 39′ Chloé Vande Velde 1-0, 79′ Elke Van Gorp 2-0.

KSK Heist – DVC Eva’s Tienen 2-1 (rust: 1-1);
Doelpunten: 5′ Karen Meeus 1-0, 44′ Corina Luijks 1-1, 82′ Charlotte Van Bavel 2-1.

OH Leuven was bye;

De stand na 5 speeldagen in de Super League is:
1. KAA Gent Ladies 4-12 (12-1);
2. KRC Genk Ladies 4-7 (6-3);
3. RSC Anderlecht 5-7 (8-5);
4. KSK Heist 4-6 (4-8);
5. Standard 4-6 (6-12);
6. OH Leuven 4-4 (8-5);
7. DVC Eva’s Tienen 5-1 (4-14).

Luister naar Chloé Vande Velde na KAA Gent Ladies – RSC Anderlecht:Luister naar Laura Deloose na KAA Gent Ladies – RSC Anderlecht:

Luister naar Silke Vanwynsberghe na KAA Gent Ladies – RSC Anderlecht:

Topscorers na speeldag 5:

6 goals:
Elke Van Gorp (KAA Gent Ladies);
4 goals:
Sanne Schoenmakers (Standard)
2 goals:
Isabelle Ebhodaghe (DVC Eva’s Tienen), Lore Asselberghs (OH Leuven), Anaëlle Wiard (RSC Anderlecht), Lola Wajnblum (RSC Anderlecht), Ella Van Kerkhoven (RSC Anderlecht), Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Davinia Vanmechelen (Standard).
1 goal:
Amber Maximus (KAA Gent Ladies); Elke Meers (DVC Eva’s Tienen), Luna Maes (KSK Heist), Stephanie Suenens (KSK Heist), Anaïs Bey-Temsamani (OH Leuven), Noémie Gelders (RSC Anderlecht), Anke Vanhooren (RSC Anderlecht), Sylke Calleeuw (KRC Genk Ladies), Aline Zeler (Standard), Lien Mermans (KRC Genk Ladies), Chloë Vande Velde (KAA Gent Ladies), Lore Vanschoenwinkel (KRC Genk Ladies), Sarah Wijnants (Standard), Karen Meeus (KSK Heist), Corina Luijks (DVC Eva’s Tienen), Charlotte Van Bavel (KSK Heist).
Owngoals:
Jody Vangheluwe (KAA Gent Ladies voor Standard), Lauren Huys (KSK Heist voor KRC Genk Ladies).

PS: De doelpuntenmakers van de wedstrijden KAA Gent Ladies – Standard 1-1 en Standard – OH Leuven 2-0 zijn voorlopig nog verwerkt in dit klassement! We wachten een eventuele uitspraak na beroep af vooraleer de aanpassing te doen!

Programma 6de speeldag op vrijdag 30 september 2016:

OH Leuven – RSC Anderlecht (Korbeekdamstraat, Oud-Heverlee, 19u30) (*)
Scheidsrechter: Tina Tyteca.
KSK Heist – Standard (Lostraat, Heist-op-den-Berg, 20u);
Scheidsrechter: Lois Otte.
KRC Genk Ladies – KAA Gent Ladies (Emiel Van Dorenlaan, Genk, 20u).
Scheidsrechter: Hannelore Onsea.
DVC Eva’s Tienen bye.

(*) Oorspronkelijk was het RSC Anderlecht – OH Leuven maar dit duel werd omgedraaid zodat er op vrijdag 30 september 2016 eerst in Oud-Heverlee zal worden gespeeld.

Programma voor de 7de speeldag op vrijdag 7 oktober 2016:
OH Leuven – KRC Genk Ladies afgelast;
KAA Gent Ladies – KSK Heist afgelast;
Zaterdag 8 oktober 2016 om 15 uur:
Standard – DVC Eva’s Tienen;
RSC Anderlecht bye.

Programma voor de 8ste speeldag op vrijdag 14 oktober 2016:

OH Leuven – KSK Heist (19u30);
RSC Anderlecht – KRC Genk Ladies (19u30);
KAA Gent Ladies – DVC Eva’s Tienen (20u30);
Standard bye.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale vrouwenvoetbal ga naar:
Vrouwenteam TV

Share