Share

Het was voor velen mogelijk een verrassing dat Imane El Rhifari op maandagavond 26 december 2022 op haar social media accounts bekendmaakte dat ze na 12 jaar haar club RWDM Girls verlaat. Bij het bestuur van de club heeft men uiteraard een andere kijk op dit vertrek. Voorzitster Tania Dekens gaf kort toelichting.

Tania Dekens, de voorzitster van RWDM Girls. Foto – (c) RWDM Girls

“Nadat Imane El Rhifari zich niet correct gedroeg naar andere speelsters van haar team toe werd zij een tijdje geleden voor acht wedstrijden geschorst voor de ploeg die in de tweede klasse van het Belgische vrouwenvoetbal uitkomt. Wij hebben die beslissing moeten nemen in het belang van de club. Imane heeft daarna op dinsdag 6 december 2022 zelf beslist te stoppen in haar andere functies bij de club. Dat is inderdaad jammer maar de club RWDM Girls is natuurlijk veel meer dan Imane alleen.”

RWDM Girls dat staat voor diversiteit qua nationaliteit, leeftijd en taal. Iedereen van het vrouwelijke geslacht is hier welkom, ongeacht de voetbalcapaciteiten. Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

RWDM Girls kijkt op een succesvol jaar 2022 terug en hoopt uiteraard dat het ook in 2023 op de ingeslagen weg kan verder gaan zowel op sociaal als op sportief vlak!

Lees ook nog over het vetrek van Imane El Rhifari via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

PS: De eerste competitiewedstrijd van RWDM Girls na de winterstop in 2de klasse B is op zaterdag 14 januari 2023 om 17 uur in Molenbeek tegen het beloftenteam van Sporting de Charleroi!

 

Share