De Belgian Red Flames hebben op vrijdag 7 april 2023 voor de tweede keer een vriendschappelijke wedstrijd verloren dit jaar. Na de zware 6-1 tegen Engeland op de Arnold Clark Cup werd het dit keer een verlies met een doelpunt verschil op bezoek in Wiener Neustadt tegen Oostenrijk, dat op het voorbije EK 2022 in Engeland ook de kwartfinale haalde.

De Belgian Red Flames voor de aftrap op bezoek in Wiener Neustadt voor de oefenwedstrijd tegen Oostenrijk! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Voor beide teams wordt het overigens een rustige zomer want ze geraakten allebei niet op het komende WK 2023 in Australië en Nieuws-Zeeland.

U kan de wedstrijd nog eens helemaal herbekijken met dank aan de Oostenrijkse Publieke Omroep ÖRF:

Het werd dus uiteindelijk een 3-2-overwinning voor Oostenrijk nadat de Belgian Red Flames, dit keer zonder de afwezige Tessa Wullaert, kort na de rust op voorsprong kwamen via Sarah Wijnants (0-1, 47ste minuut) en die score wisten te verdubbelen dankzij Jassina Blom (0-2, 51ste minuut). Oostenrijk sloeg echter terug want het draaide in het laatste kwartier en de toegevoegde tijd het verlies nog om in een onverhoopte overwinning. Eerst devieerde Janice Cayman een schot van de ingevallen Sarah Puntagam in eigen doel (1-2, 78ste minuut). Vervolgens zorgde de ook al ingevallen Celina Degen voor de gelijkmaker met een schot met rechts dat via de binnenkant van de paal in het doel verdedigd door Nicky Evrard belandde (2-2, 84ste minuut) en tenslotte was het Laura Wienroither van Arsenal die in de vijfde minuut van de toegevoegde tijd van dichtbij voor de thuiswinst zorgde (3-2, 90ste + 5′ minuut).

Bekijk ook nog de fotoreportage van Stijn Audooren via:

PS: Nog meegeven dat de Belgian Red Flames komende dinsdag 11 april 2023 in Leuven oefenen tegen Slovenië met aftrap om 20 uur. U kan nog altijd tickets kopen voor dat duel.