Share

Nu de play-offs bezig zijn wordt er ook al vooruit gekeken naar het seizoen 2023/24 en zo zijn de voorbije weken veel geruchten ontstaan rond de samenstelling van de Women’s Lotto Super League in het komende seizoen en met name of Kontich dan wel een andere club het twaalfde team in de belangrijkste competitie van het Belgische vrouwenvoetbal zou worden.

Het vrouwenteam van KVC Westerlo won afgelopen zaterdag op bezoek bij ASE De Chastre! Het blijft voorlopig ook volgend seizoen gewoon in eerste klasse! Foto – (c) KVC Westerlo Ladies

Was het oorspronkelijk de bedoeling dat er drie seizoenen (2020/21, 2021/22 en 2022/23) met tien clubs zou gespeeld worden op het hoogste niveau van het Belgische vrouwenvoetbal dan kwam daar vorig seizoen al verandering in toen KV Mechelen tweede werd in de tweede klasse na het beloftenteam van KAA Gent Ladies en aangezien het een team was dat gelinkt was aan een club uit de Pro League toch mocht promoveren naar de topreeks. Dit seizoen is Kontich de kampioen maar deze ploeg kan vanwege het beperkte budget en het feit dat het niet gelinkt is aan een club uit de Pro League de stap hogerop niet maken. Daarom werd vanuit de KBVB en de Pro League de vraag gesteld aan KVC Westerlo om met hun vrouwenteam de stap hogerop te maken in de plaats van Kontich.

Karim Didi, de coach van kampioen Kontich, is volgend seizoen de trainer bij KVC Westerlo Ladies dat stap voor stap wil groeien! Foto – (c) KVC Westerlo Ladies

KVC Westerlo heeft uiteindelijk neen geantwoord op dat verzoek om de eenvoudige reden dat het hiervoor nog niet klaar is. De club wil deze promotie zelf op het veld afdwingen, zo liet coördinatior Dimitri Venicx op zaterdag 15 april 2023 in een telefoongesprek weten, en dat eerder dan volgend seizoen deel te nemen en zonder veel sportieve kansen aan het seizoen te kunnen beginnen. “We weten dat er een hoger budget van minstens  150 à 200.000 euro nodig is. We weten dat er ook een tweede team en een jeugdteam moet beschikbaar zijn willen we de licentie halen voor dat hoogste niveau en dus gaan we stap voor stap tewerk. We zijn inmiddels al begonnen met de uitbouw van de technische staf en van het team om kans te maken om volgend seizoen mee te kunnen doen voor die promotieplaats. Dat is in elk geval de manier waarop wij het willen doen.”

U kan alle blijvers en nieuwkomers bij KVC Westerlo bekijken via:

Fb KVC Westerlo Ladies

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share