Op de vijfde speeldag van de play-offs in de Women’s Lotto Super League stonden er op zaterdag 15 april 2023 belangrijke wedstrijden op het programma. De twee teams die nog niet verloren hadden in deze eindronde moesten het opnemen tegen de titelverdediger en de titelfavoriet.

OHL Women gaat het veld op voor de wedstrijd tegen Standard met een truitje om Tess Lameir te ondersteunen na haar blessure! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Standard ging vroeg op zaterdagnamiddag op bezoek bij OHL Women en het stond iets over het halfuur al 3-0 achter na een zuivere hattrick van Ella Van Kerkhoven na een hoekschop, een vrije trap en opnieuw een hoekschop van Valesca Ampoorter, Queen of the assists op deze dag. Via Hanne Merkelbach op aangeven van Maurane Marinucci en na een bijzonder zuivere diepe bal van Constance Brackman werd het nog voor de rust 3-1. Maud Coutereels kopte acht minuten na de pauze de aansluitingstreffer voor de vrouwelijke Rouches op hoekschop van Noémie Gelders tegen de paal (53ste minuut) waarna het toch nog 3-2 werd in het laatste kwartier toen Linde Veefkind ongewild een trap van Elien Nelissen in eigen doel werkte (77ste minuut). Daar bleef het na 6 minuten toegevoegde tijd en een rode kaart voor coach Stéphane Guidi van Standard, die het op de heupen kreeg van het tijdwinnen van de thuisploeg, bij. Standard verloor zo voor het eerst in deze play-offs.

Stephane Guidi, de coach van Standard, moest in de toegevoegde tijd nog met een rode kaart naar de tribune omdat hij vond dat OHL Women teveel tijd won! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

‘s Avonds verloor ook KRC Genk Ladies voor het eerst in deze eindronde thuis tegen RSC Anderlecht dat al na vijf minuten op voorsprong stond na een kopbal van Lore Jacobs (0-1). Kort daarna viel Marie Minnaert met een zware knieblessure geblesseerd uit waarna Mariam Abdulai Toloba de bezoekers acht minuten voor de rust op 0-2 bracht terwijl Joy Kersten na handspel van Laura Deloose nog een strafschop naast trapte. In het begin van de tweede helft lukte Lisa Petry de aansluitingstreffer voor de thuisploeg (1-2) maar na handspel van Sien Vandersanden bij een schot van Alexis Thornton was het uiteindelijk Sarah Wijnants die vanop de strafschopstip de eindcijfers op 1-3 bracht.

Mariam Abdulai Toloba zette het bezoekende RSC Anderlecht op een dubbele voorsprong! Charlotte Tison komt haar feliciteren! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Op vrijdagavond hielden KAA Gent Ladies en Club YLA het op een scoreloos gelijkspel (0-0). Vrouwelijke Buffalo Fran Meersman kwam kort voor het einde met een schot tegen de lat het dichtst bij het winnende doelpunt!

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de vijfde speeldag in play-off 1:

Gespeeld op vrijdag 14 april 2023:

KAA Gent Ladies – Club YLA 0-0 (rust: 0-0);

Doelpunten: geen.

Gespeeld op zaterdag 15 april 2023:

OHL Women – Standard 3-2 (rust: 3-1);

Doelpunten: 7′ Ella Van Kerkhoven 1-0, 17′ Ella Van Kerkhoven 2-0, 31′ Ella Van Kerkhoven 3-0, 37′ Hanne Merkelbach 3-1, 77′ Elien Nelissen via Linde Veefkind 3-2 owngoal.

Rode kaart: 90′ + 1′ Stéphane Guidi (coach Standard).

KRC Genk Ladies – RSC Anderlecht 1-3 (rust: 0-2);

Doelpunten: 5′ Lore Jacobs 0-1, 37′ Mariam Abdulai Toloba 0-2, 49′ Lisa Petry 1-2, 78′ Sarah Wijnants 1-3 op strafschop.

Bijzonderheid: 44′ Joy Kersten (KRC Genk Ladies) trapt strafschop naast!

Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Lore Jacobs (RSC Anderlecht);

Lore Jacobs bracht RSC Anderlecht al vroeg op voorsprong op bezoek bij KRC Genk Ladies! In de stand van de topschutters in play-off 1 haalde ze Gwen Duijsters bij! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

3 goals:

Ella Van Kerkhoven (OHL Women), Hanne Merkelbach (Standard), Lisa Petry (KRC Genk Ladies);

2 goals:

Roosa Funmilayo Ariyo (Club YLA), Amber Maximus (KAA Gent Ladies);

1 goal:

Lyndsey Van Belle (Club YLA), Sakina Ouzraoui Diki (Club YLA), Charlotte Cranshoff (OHL Women), Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies), Nikée Van Dijk (OHL Women), Maurane Marinucci (Standard), Marie Minnaert (RSC Anderlecht), Welma Fon (Standard), Zoe Van Eynde (Standard), Laura Deloose (RSC Anderlecht), Esther Buabadi (RSC Anderlecht), Maud Coutereels (Standard), Jill Janssens (OHL Women), Mariam Abdulai Toloba (RSC Anderlecht), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht)

Owngoals:

Linde Veefkind (van OHL Women voor Standard tegen OHL Women);

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de vijfde speeldag in play-off 2:

FWS Woluwe – SC Eendracht Aalst Ladies 3-2 (rust: 1-0);

Doelpunten: 30′ Selina Gijsbrechts 1-0, 51′ Lies Bongaerts 2-0, 58′ Ulrike De Frère 2-1 op strafschop, 69′ Anaëlle Wiard 3-1, 89′ Ulrike De Frère 3-2.

Bekijk een samenvatting van dit duel dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Selina Gijsbrechts (FWS Woluwe) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Ulrike De Frère (SC Eendracht Aalst Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

SV Zulte Waregem – Sporting de Charleroi 1-1 (rust: 1-1);

Doelpunten: 9′ Imani Prez 1-0, 35′ Coline D’Haeyer 1-1.

Gespeeld op dinsdag 18 april 2023:

SC Eendracht Aalst Ladies – SV Zulte Waregem 1-2 (rust: 0-0);

Doelpunten: 55′ Ulrike De Frère 1-0, 65′ Nicky Van Den Abbeele 1-1, 79′ Talitha De Groote 1-2.

Ulrike De Frère (SC Eendracht Aalst Ladies);

Ulrike De Frere scoorde 3 keer in de voorbije 2 wedstrijden van SC Eendracht Aalst Ladies en zo is ze voorlopig topschutster in play-off 2! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

2 doelpunten:

Senna El Messaoudi (KV Mechelen), Anaëlle Wiard (FWS Woluwe);

1 doelpunt:

Lisa Lefere (SV Zulte Waregem), Sheila Broos (SC Eendracht Aalst Ladies), Ibtissam Bouharat (KV Mechelen), Rkia Mazrouai (Sporting de Charleroi), Francesca Lueya (Sporting de Charleroi), Lotte Michiels (FWS Woluwe), Shayna Raekelboom (KV Mechelen), Isabel Scevenels (KV Mechelen), Selina Gijsbrechts (FWS Woluwe), Lies Bongaerts (FWS Woluwe), Imani Prez (SV Zulte Waregem), Coline D’Haeyer (Sporting de Charleroi), Nicky Van Den Abbeele (SV Zulte Waregem), Talitha De Groote (SV Zulte Waregem);

Owngoals:

Ulrike De Frère (van SC Eendracht Aalst Ladies voor KV Mechelen tegen SC Eendracht Aalst Ladies).