Share

Janice Cayman, tweevoudig winnares van de Belgische Gouden Schoen en recordinternational bij de Belgian Red Flames, zag een einde komen aan haar verblijf bij Olympique Lyonnais. Ze nam op zaterdag 27 mei 2023 afscheid van de club in een competitiewedstrijd in het Groupama Stadium tegen Stade de Reims, de club waartegen ze ook bij Olympique Lyonnais debuteerde op zaterdag 7 september 2019.

Ook dit seizoen won Janice Cayman opnieuw de dubbel hier met Signe Bruun! Foto – (c) Olympique Lyonnais

Olympique Lyonnais werd vorige week al voor de 16de keer Frans landskampioen door op zondag 21 mei 2023 met 0-1 te winnen in het Parc des Princes tegen PSG. Toch waren er 5000 toeschouwers komen opdagen in het Groupama Stadium voor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Stade de Reims. Janice Cayman mocht aan de wedstrijd beginnen en ze mocht die van coach Sonia Bompastor ook volledig uitspelen. Lyon won met 7-1 en sloot zo alweer een mooi seizoen af met een dubbel (Franse titel en beker) terwijl het in de kwartfinales van de UEFA Women’s Champions League na strafschoppen onderuit ging op Stamford Bridge tegen Chelsea.

Bekijk een samenvatting van het laatste duel van Janice Cayman met Olympique Lyonnais tegen Stade de Reims met dank aan OL TV:

De wedstrijd werd gespeeld als voorprogramma van de slotmatch in de Franse Ligue 1 tussen Olympique Lyonnais en Stade de Reims. Ook in dat duel van de 38ste speeldag ging de overwinning naar de thuisploeg die onder leiding staat van Laurent Blanc. Het werd 3-0 maar belangrijker was misschien nog wel wat volgde. Na afloop van beide duels kwam er nog een uitgebreid eerbetoon aan Jean-Michel Aulas, de man die met zijn vrouwenteam maar liefst 8 keer de UEFA Women’s Champions League won en in feite toch wel een van de clubvoorzitters is die het vrouwenvoetbal wereldwijd op de kaart heeft gezet. Janice Cayman en ook al haar teamgenoten waren bevoorrechte getuigen van dit gebeuren.

Bekijk het eerbetoon aan Jean-Michel Aulas van afgelopen zaterdag 27 mei 2023 met dank aan Prime Video Sport France:

Nog meegeven dat Janice Cayman haar carrière bij Olympique Lyonnais afsloot met volgende cijfers. Ze speelde in totaal 49 competitiewedstrijden waarin ze 6 keer raak trof. In de Franse bekercompetitie kwam ze 6 keer in actie en ze lukte 3 doelpunten. Daarnaast kwam ze nog 24 keer in actie in de UEFA Women’s Champions League en in die competitie kwam ze tot 3 doelpunten voor Olympique Lyonnais. Na 4 seizoenen bij Olympique Lyonnais werd haar trofeeënkast flink aangevuld want daar vinden we inmiddels 3 Franse titels, 3 Franse bekers, 2 keer de Trophée des Championnes (de Franse Supercup), 2 keer de UEFA Women’s Champions League en een tweede Belgische Gouden Schoen terug!

Janice Cayman doet een high five met de Australische Ellie Carpenter vlak voor het laatste duel van Lyon in de UWCL dit seizoen op donderdag 30 maart 2023 op Stamford Bridge tegen Chelsea! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Na vijf seizoenen Juvisy, een tussenstop in de Verenigde Staten bij New York Western Flash, drie seizoenen Montpellier en vier seizoenen Olympique Lyonnais zit haar avontuur in het Franse vrouwenvoetbal er meer dan waarschijnlijk op want Janice Cayman gaat nu op haar 34ste op zoek naar een nieuwe uitdaging liefst in een andere competitie. Voorlopig is echter nog niet bekend wat haar volgende uitdaging zal zijn.

Het boek Janice Cayman ‘I did it’ van Raf Willems over Janice Cayman is nog altijd te koop!

Lees nog meer over haar boek via:

Vrouwenteam.be

Lees over haar debuut bij Olympique Lyonnais op bezoek bij Stade de Reims in 2019 dankzij Vrouwenvoetbal.be:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share