Share

Naar jaarlijkse traditie wordt na het voetbalseizoen de profvoetballer van het jaar bekend gemaakt bij de mannen. In het vrouwenvoetbal zijn we op maandag 5 juni 2023 aan de derde editie toe van de Profvoetbalster van het jaar en dus is het uitkijken wie op het feest van de Pro League Awards na Laura De Neve en Tessa Wullaert op de erelijst komt.

Tessa Wullaert, die voor RSC Anderlecht uitkwam, was in het seizoen 2021/22 de winnares  Zij haalde het uiteindelijk voor Marie Minnaert (Club YLA) en voor Marie Detruyer (OHL Women). Van de top drie van vorig seizoen is alleen Marie Detruyer (OHL Women) opnieuw genomineerd. De andere twee speelsters die kans maken om in het seizoen 2022/23 profvoetbalster van het jaar te worden zijn Lore Jacobs van RSC Anderlecht en Stefania Vatafu, de Roemeense international die ook al voor RSC Anderlecht uitkomt. Nog eens meegeven dat het de voetballende collega’s zijn die voor de punten zorgen. Het feest gaat door in The Event Lounge in Brussel en is ook te zien op Eleven Sports.

Lees nog meer via:

Website Pro League

Lees over de editie van vorig jaar via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
PS: De eerste drie zijn nog niet bekend maar wel al de plaatsen 4 tot en met 10 en dat zijn: 4. Sarah Wijnants (RSC Anderlecht); 5. Noémie Gelders (Standard de Liège); 6. Lisa Petry (KRC Genk Ladies); 7. Ella Van Kerkhoven (OH Leuven); 8. Marie Minnaert (RSC Anderlecht); 9. Willeke Willems (Fémina White Star Woluwe); 10. Nicky Evrard (OH Leuven).
Share