Op zaterdag 19 augustus 2023, iets minder dan een week voor de start van de vierde editie van de Women’s Lotto Super League, oefenden zowel KAA Gent Ladies als RSC Anderlecht tegen Nederlandse tegenstanders uit de Azerion Eredivisie Vrouwen. ADO Den Haag, dat ooit getraind werd door Sarina Wiegman en waar ook Lineth Beerensteyn haar sporen verdiende, kwam op bezoek in de Chillax Arena terwijl Feyenoord afzakte naar het trainingscentrum van Neerpede.

U kan een samenvatting van KAA Gent Ladies – ADO Den Haag bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

KAA Gent Ladies won dit oefenduel dus met 2-1 tegen ADO Den Haag, vorig seizoen vijfde in Nederland, dankzij doelpunten voor de rust van Fleur Van Daele met het hoofd (1-0, 24ste minuut) en Amber Maximus (2-0, 40ste minuut). ADO Den Haag kon tegenscoren via Manon van Raay (2-1, 80ste minuut).

Luister naar Chloé Vande Velde (ADO Den Haag) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Nia Elyn (KAA Gent Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Lobke Loonen (ADO Den Haag) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Bodil van den Heuvel (KAA Gent Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

De eerste tegenstander van KAA Gent Ladies in de Women’s Lotto Super League 2023/24 is op vrijdagavond 25 augustus 2023 met aftrap om 20u30 de titelverdediger namelijk RSC Anderlecht. Zij speelden onder leiding van Dave Mattheus en met een van het WK teruggekeerde Sakina Ouzraoui Diki tegen Feyenoord, dat vorig seizoen in de Azerion Eredivisie Vrouwen op een zevende plaats eindigde met 24 punten. Het had daarmee 31 punten achterstand op landskampioen Ajax, 30 op vice-kampioen FC Twente met Elena Dhont, 12 op het Fortuna Sittard van Tessa Wullaert en de andere Belgische speelsters, 11 op PSV Eindhoven waar Julie Biesmans nog speelde, 8 op ADO Den Haag met Chloé Vande Velde en Lobke Loonen (allebei ex-KAA Gent Ladies) en 2 op PEC Zwolle, dat zesde werd!

Bekijk hier ook het duel van regerend landskampioen RSC Anderlecht thuis tegen Feyenoord met dank aan Christophe Evrard en RSCA TV:

Bekijk de fotoreportage van Sevil Oktem rond KAA Gent Ladies – ADO Den Haag via:

PS: Nog meegeven dat op deze zaterdag 19 augustus 2023 Zweden in Brisbane het duel voor de derde plaats won op het WK down under tegen gastland Australië dankzij doelpunten van Fridolina Rolfö op strafschop (1-0, 30ste minuut) en Kosovare Asllani (2-0, 62ste minuut). Op zondag 20 augustus 2023 staat in Sydney de finale van de negende editie van het WK Vrouwenvoetbal op het programma tussen Spanje en Europees kampioen Engeland!