Share

Op donderdag 31 augustus 2023 maakte Julie Biesmans, die vanaf dit seizoen opnieuw in België voor OH Leuven speelt, via haar managementsbureau Women’s Sports Agency bekend dat ze stopt als Belgian Red Flame.

Julie Biesmans was altijd goedlachs en bescheiden in haar interlandcarrière! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Na 104 interlands waarin ze 3 doelpunten lukte komt er dus een einde aan de internationale carrière van Julie Biesmans. Die begon op zaterdag 17 september 2011 in Dessel met een overwinning in de EK-kwalificatie richting Zweden 2013 tegen Hongarije (2-1). Ze groeide uit tot een vaste waarde op het middenveld die later ook inzetbaar was in de verdediging als het moest. Scoren deed ze pas voor het eerst en zelfs twee keer met een doelpunt voor en na de rust (25ste en 65ste minuut) in Zenica op dinsdag 27 oktober 2015 waar ze de Belgian Red Flames op bezoek bij Bosnië-Herzegovina een dubbele voorsprong bezorgde in een wedstrijd die uiteindelijk op 0-5 eindigde. Het was haar 34ste interland. In haar 55ste interland lukte ze haar derde interlandgoal. Het was de 0-4 na 77 minuten in Chisinau tegen Moldavië op zondag 10 juni 2018 in het kader van de WK-kwalificatie. Ook daar werd er nadien nog 3 keer gescoord waardoor het nog 0-7 werd.

Julie Biesmans begin augustus 2020 met PSV Eindhoven op bezoek bij RSC Anderlecht! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Julie Biesmans was met de Belgian Red Flames aanwezig op het EK 2017 in Nederland en op het EK 2022 in Engeland. Daar bereikte ze de kwartfinale maar die werd met het kleinste verschil verloren tegen Zweden. Op zaterdag 12 november 2022 mocht ze haar 100ste interland vieren en dat gebeurde in het Dudenpark, de thuishaven van R. Union SG, met een 7-0-overwinning tegen Slovakije. Haar laatste interland noteerden we op vrijdag 7 april van dit jaar. Het was het vriendschappelijke duel in Wiener Neustadt tegen Oostenrijk waar met 3-2 verloren werd.

Julie Biesmans aan de bal voor Standard, de club waarmee ze veel titels en bekers won en waar ze naam maakte in het Belgische vrouwenvoetbal! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

In clubverband werd Julie Biesmans (29) op jonge leeftijd ontdekt door Standard Femina in Limburg bij Bilzerse VV. Bij de vrouwelijke Rouches maakte ze al vroeg haar debuut in de eerste ploeg en daar groeide ze uit tot een belangrijke pion. Aan de boorden van de Maas veroverde ze 7 Belgische landstitels  en won ze twee keer de Belgische beker vooraleer ze vanaf de zomer van 2017 in Engeland ging voetballen bij Bristol City. Na twee seizoenen in de FA Super League trok ze naar Nederland om haar geluk bij PSV Eindhoven te beproeven. Met die club  won ze de Nederlandse beker en kwam ze ook uit in de UEFA Women’s Champions League. De voorbije zomer besliste ze om terug in België te komen spelen bij OHL Women en dit om familiale redenen. Het dagelijkse leven met haar gezin en een zoontje deed haar ook beslissen om vanaf dit seizoen 2023/24 niet verder te gaan met de Belgian Red Flames. Als vijfde speelster die de kaap van de 100 interlands bereikte is het voor haar mooi geweest.

Lees het bericht op het managementsbureau van Julie Biesmans:

Fb Women”s Sport Agency

Lees nog meer over het afscheid bij de Belgian Red Flames van Julie Biesmans via:

Website KBVB / RBFA

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

 

 

 

Share