Share

Vorige week dinsdag 31 oktober 2023 was Sarina Wiegman nog met Europees kampioen en vice-wereldkampioen Engeland op bezoek in Leuven voor een duel in de UEFA Women’s Nations League tegen de Belgian Red Flames. Iets meer dan een week later is het boek ‘What it Takes: My Playbook on Life and Leadership’ te koop.

Sarina Wiegman in februari van dit jaar tijdens de Arnold Clark Cup! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

‘What it Takes: My Playbook on Life and Leadership’ is een boek waarin U een inkijk krijgt in de coachingfilosofie van Sarina Wiegman en waarin vastberadenheid, teamwork en wederzijds respect de boventoon voeren. Sarina Wiegman was in het verleden zelf een voetbalster en ze kwam als speelster 104 keer uit voor het Nederlandse nationale team voor ze zelf haar diploma coach betaald voetbal behaalde. Wie al langer bekend is met het vrouwenvoetbal weet dat ze via Ter Leede in 2008 bij ADO Den Haag terechtkwam en met die club ook in de Women’s BeNeLeague uitkwam vooraleer ze assistente werd bij het Nederlands elftal van Roger Reijners en later Arjan van der Laan. Tussenin was ze zelfs even interim-bondscoach. Het was in december 2016 dat ze na het ontslag van van der Laan aangesteld werd als nieuwe bondscoach van vrouwelijk Oranje waarna een succesverhaal volgde met titels als Europees kampioen met Nederland en Engeland terwijl ze ook beide landen naar de finale van de wereldkbeker leidde (2019 en 2023). Begin april van dit jaar won ze op Wembley ook de eerste Finalissima ten koste van Brazilië. In het boek spreekt ze over de overwinningen en uitdagingen die ze tegenkwam, de soms moeilijke beslissingen die ze zowel op als buiten het veld moest nemen en haar meedogenloze streven naar perfectie, waardoor ze een onmisbaar figuur in de voetbalwereld is geworden. De voorbije jaren kreeg ze naast titels als Best FIFA Women’s Coach of UEFA Women’s Coach of the Year ook verschillende onderscheidingen (van Ridder in de Orde van Oranje-Nassau tot Honorair commandeur in de Orde van het Britse Rijk) en als pleitbezorger voor gelijke rechten en kansen schetst ze in het boek ook een toekomst voor het voetbal waarin iedereen – ongeacht geslacht of afkomst – de mogelijkheid heeft om te schitteren op het veld.

Haar boek, dat ze schreef in samenwerking met Jeroen Visscher, is een uitgave van Harper Collins en telt 320 pagina’s.

Voor nog meer kan U hieronder terecht:

Website Standaardboekhandel.be

Lees nog meer over België – Engeland via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

Share