Share

Terwijl FWS Woluwe en KV Mechelen beslisten om niet verder te gaan in de Women’s Lotto Super League is er mogelijk wel een nieuwkomer volgend seizoen in de belangrijkste competitie van het Belgische vrouwenvoetbal. KVC Westerlo Ladies heeft immers de aanvraag om een licentie te bekomen op tijd, dus voor vrijdag 1 maart 2024, ingediend en daar hebben ze blijkbaar toch wel al ingecalculeerd dat je niet in het vrouwenvoetbal stapt om meteen flinke winst te maken.

KVC Westerlo hier nog tijdens de voorbereiding op dit seizoen! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

In een gesprek op maandag 4 maart 2024 met Dmitri Venicx, de coördinator van de Ladies Academy, vernamen we dat de club al een tijdje bezig is met dit project en bereid is om eerst te investeren en daarna stap voor stap vooruit te gaan om vervolgens op een volwaardige manier mee te kunnen doen in de Women’s Lotto Super League. “Het is vaak verkeerd om vrouwen- en mannenvoetbal te gaan vergelijken. Als je vrouwenvoetbal in het totaalpakket van de club gaat opnemen dan gaat dit vooral over het feit over hoe je je als club wil profileren. Je moet altijd beseffen dat er op dit moment geen winstmodel in het vrouwenvoetbal zit. Dat komt er misschien in de toekomst wel maar dat is helemaal anders dan bij het mannenvoetbal op dit ogenblik. Je gaat dus op financieel vlak pas iets realiseren na flink wat tijd. Als je dat niet beseft of daar geen rekening mee wil houden dan kan je er beter niet aan beginnen. Wij met KVC Westerlo Ladies hebben in elk geval de nodige tijd genomen om alles goed te bekijken en door te nemen met het bestuur zelf zowel op sportief als op financieel vlak om klaar te zijn om die stap te zetten. Het resultaat is dat we op tijd onze licentieaanvraag voor deelname aan de Women’s Lotto Super League voor volgend seizoen hebben ingediend en dat we nu afwachten op het antwoord van de Koninklijke Belgische Voetbalbond.”

In principe zou ergens eind april van dit jaar bekend moeten worden welke teams uiteindelijk aan de Women’s Lotto Super League van volgend seizoen gaan deelnemen. Geven we nog mee dat KVC Westerlo Ladies nu zaterdag 9 maart 2024 om 14u15 de topaffiche in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal speelt tegen SC Eendracht Aalst Ladies. KVC Westerlo Ladies heeft op dit ogenblik met 55 punten 2 punten voorsprong op de vrouwelijke Ajuinen, die zich, ondanks alle financiële perikelen en andere onvoorziene omstandigheden bij de club, de voorbije maanden toch op de titel in hun reeks bleven richten. De wedstrijd gaat door op Camp Westel, Bovemansstraat 20 , 2260 Westerlo.

Voor nog meer over het afhaken van FWS Woluwe ga naar:

Vrouwenteam.be

Voor meer over het afhaken van KV Mechelen ga naar:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

 

Share