Share

De Duitse international Dzsenifer Marozsan van Olympique Lyonnais zal begin 2017 niet gekroond worden tot FIFA Women’s Player of the Year 2016 want die strijd gaat nog tussen de Duitse Melanie Behringer, de Braziliaanse Marta en de Amerikaanse Carli Lloyd maar ze is inmiddels wel door de IFFHS uitgeroepen tot beste speelster in het internationale vrouwenvoetbal.

Jaarlijks zorgt de International Federation of Football History & Statistics (IFFHS) voor een lijstje met de beste ploeg, de beste speelster en de beste doelvrouw in de wereld van het vrouwenvoetbal. In de resultaten van het jaar 2016 vinden we zo Dzsenifer Marozsan terug bij de speelsters, Olympique Lyon bij de teams en Sarah Bouhhadi (ook al van Lyon) bij de doelvrouwen.

Dzsenifer Marozsan is de beste speelster waardoor ze Carli Lloyd opvolgt op de erelijst. Marozsan (die voor 1.FFC Frankfurt, Lyon en Duitsland uitkwam) haalde 80 punten, 8 meer dan Marta (Rosengard en Brazilië) en 19 meer dan Camille Abily (Lyon en Frankrijk). Carli Lloyd (Houston Dash en Verenigde Staten) werd dit keer pas 6de na ook nog Lena Goessling (VfL Wolfsburg en Duitsland met 60 punten) en Louisa Cadamuro-Nécib (Lyon en Frankrijk met 34 punten).

EINDSTAND BESTE SPEELSTER:
1. Dzsenifer Marozsan (Duitsland/1.FFC Frankfurt/Lyon) 80 punten, 2. Marta (Rosengard/Brazilië) 72 punten, 3. Camille Abily (Lyon/Frankrijk) 61 punten, 4. Lena Goessling (VfL Wolfsburg/Duitsland) 60 punten, 5. Louisa Cadamuro-Nécib (Lyon/Frankrijk) 34 punten, 6. Carli Lloyd (Houston Dash/VS) 33 punten, 7. Caroline Seger (PSG/Lyon/Zweden) 19 punten, 8. Amandine Henry (Lyon/Portland Thorns/Frankrijk) 14 punten, 9. Aya Miyama (Okayama Yunogo Belle/Japan) 13 punten, 10. Kosovare Asllani (Manchester City/Zweden) en Tobin Heath (Portland Thorns/VS) 10 punten, 12. Megan Rapinoe (Seattle Reign/VS) 8 punten, 13. Shirley Cruz (PSG/Costa Rica) 6 punten, 14. Katarina Gorry (Kansas City/Australië) 5 punten, 15. Jill Scott (Manchester City/Engeland) 2 punten.

Lees ook nog via:

IFFHS

Olympique Lyonnais voor het tweede jaar op rij de ploeg van het jaar volgens de IFFHS! Foto - (c) Vrouwenteam.be/Maya Mans

Olympique Lyonnais voor het tweede jaar op rij de ploeg van het jaar volgens de IFFHS! Foto – (c) Vrouwenteam.be/Maya Mans

Bij de teams haalde de Franse landskampioen, bekerwinnaar en winnaar van de UEFA Women’s Champions League Lyon het voor het tweede jaar op rij voor VfL Wolfsburg, het team van Belgian Red Flame Tessa Wullaert. Bayern München werd net als vorig jaar derde! Portland Thorns, het team van de Française Amandine Henry en Tobin Heath, eindigde op een vierde plaats terwijl PSG voor het eerst in de top 5 staat. Vorig seizoen waren zij nog 7de.

EINDSTAND BESTE CLUB 2016:
1. Olympique Lyon 241 punten, 2. VfL Wolfsburg 101 punten, 3. Bayern München 34 punten, 4. Portland Thorns 24 punten, 5. PSG 10 punten, 6. Chelsea 8 punten, 7. Manchester City 6 punten, 8. Melbourne City en Athletic Bilbao 2 punten, 10. FC Barcelona en Rosengard 1 punt.

Lees meer hierover via:
IFFHS

Sarah Bouhaddi, keeper van het jaar voor de IFFHS! - Foto (c) Sportpix.be / David Catry

Sarah Bouhaddi, keeper van het jaar voor de IFFHS! – Foto (c) Sportpix.be / David Catry

Bij de doelvrouwen ging de trofee in 2016 naar Sarah Bouhhadi, de keepster van Lyon en de Franse nationale ploeg. Zij was vorig jaar nog 5de en volgt nu viervoudig winnares Hope Solo op die van plaats 1 naar plaats 3 tuimelt. Almuth Schult van VfL Wolfsburg en Duitsland die vorig jaar nog 7de werd en het jaar voordien won samen met Hope Solo eindigt nu als tweede!

EINDSTAND BESTE DOELVROUW:
1. Sarah Bouhhadi (Lyon/Frankrijk) 111 punten, 2. Almuth Schult (VfL Wolfsburg/Duitsland) 82 punten, 3. Hope Solo (Seattle Reign/VS) 77 punten, 4. Barbara (Kindermann SE/Brazilië) 38 punten, 5. Hedvig Lindahl (Chelsea/Zweden) 29 punten, 6. Karen Bardsley (Arsenal/Engeland) 18 punten, 7. Sandra Panos (FC Barcelona/Spanje) 16 punten, 8. Michelle Betos (Portland Thorns/VS) en Ashlyn Harris (Orlando Pride/VS) 9 punten, 10. Desirée Schumann (1.FFC Frankfurt/Duitsland) 8 punten, 11. Stéphanie Labbe (Washington Spirit/Canada) 7 punten, Erin Nayler (Nieuw-Zeeland) en Lydia Williams (Houston Dash/AustraliË) 5 punten, 14. Lina Zhao (Shangai Vinpac FC/China) en Erin Mac Leod (Rosengard/Canada) 2 punten.

Lees meer hierover via:
IFFHS

De Hongaarse Katalin Kulcsar, hier op Den Dreef in Leuven, werd verkozen tot beste vrouwelijke scheidsrechter 2016! - Foto (c) Sportpix.be/David Catry

De Hongaarse Katalin Kulcsar, hier op Den Dreef in Leuven, werd verkozen tot beste vrouwelijke scheidsrechter 2016! – Foto (c) Sportpix.be/David Catry

Tenslotte nog melden dat de trofee voor de beste vrouwelijke scheidsrechter van 2016 gaat naar de Hongaarse Katalin Kulcsar. Zij volgt Kateryna Monzul uit Oekraïne op die in 2015 winnares werd. Daarvoor ging die trofee zowel in 2013 als in 2014 naar Bibiana Steinhaus. Jenny Palmqvist was in 2012 de allereerste winnares!

Lees meer hierover via:
IFFHS

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share