Share

De UEFA heeft voor de heenwedstrijd van de Belgische landskampioen RSC Anderlecht in de tweede ronde van de UEFA Women’s Champions League in het Koning Boudewijnstadion tegen het Noorse Valerenga IF een Italiaans viertal aangeduid om de wedstrijd op woensdag 18 september 2024 in goede banen te leiden. Ook de scheidsrechters voor de terugwedstrijd zijn inmiddels bekend.

Het is de Italiaanse ref Deborah Bianchi die van de UEFA over deze heenwedstrijd in Brussel toevertrouwd kreeg. Zij krijgt langs de lijn assistentie van haar landgenotes Francesca Di Monte en Veronica Martinelli. Maria Marotta is de vierde ref. Voor de terugwedstrijd in Noorwegen koos de UEFA voor Alina Pesu, een scheidsrechter uit Roemenië met als assistenten Daniela Constantinescu en Catalina Nan. In Oslo is de vierde ref Roxana Recorean.

Deborah Bianchi is woensdagavond 18 september 2024 de scheidsrechter in het Koning Boudewijnstadion voor het duel tussen RSC Anderlecht en Valerenga IF! Foto – (c) Tutto Calcio Catania

Deborah Bianchi is afkomstig uit Prato en met haar 32 jaar een nog bijzonder jonge ref die op vrijdag 31 mei 2024 op Hampden Park in Glasgow met Schotland – Israel (4-1 in de League B) haar eerste EK-kwalificatieduel leidde. Begin september 2024 maakte ze ook haar debuut in de UEFA Women’s Champions League met het duel in Ijsland tussen Breidablik en Sporting CP, de finalewedstrijd van de eerste ronde op zaterdag 7 september 2024. Haar eerste internationale wedstrijd floot ze op dinsdag 11 oktober 2022 toen ze in het Spaanse Pamplona het oefenduel tussen Spanje en de Verenigde Staten (2-0) in goede banen leidde .De passie om scheidsrechter te worden erfde ze van haar vader die ook flink wat voetbalwedstrijden floot. Zelf is ze vooral actief in de hogere reeksen van het mannenvoetbal.

Lees nog meer over Deborah Bianchi via:

Website La Nazione

Alina Pesu was op vrijdag 23 februari 2024 de scheidsrechter in Felcsut bij het barrageduel tussen Hongarije en BelgIë in de UEFA Women’s Nations League! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

De Roemeense Alina Pesu uit Craiova is met haar 35 jaar iets ouder. Ze is in het dagelijkse leven een sportlerares en ze fluit sinds 2018 op internationaal vlak. In 2022 maakte ze haar debuut op het hoogste niveau van het Roemeense mannenvoetbal. Ze floot eerder Duitsland – Ijsland, Italië – Spanje en Schotland – Engeland op Hampden Park in de UEFA Women’s Nations League maar ook al Valerenga tegen Real Madrid, de terugwedstrijd in de tweede ronde van de UWCL die vorig jaar op woensdag 18 oktober 2023 met 0-3 gewonnen werd door het Spaanse vrouwenteam nadat het eerder in Madrid ook al de heenwedstrijd won met 2-1. Begin 2024 floot Alina Pesu ook voor het eerst een wedstrijd van de Belgian Red Flames en dat in Hongarije waar met 1-5 gewonnen werd!

Lees nog meer over Alina Pesu via:

Website Roemeense Voetbalbond FRF

Tickets voor RSC Anderlecht – Valerenga IF zijn te koop via:

Website RSC Anderlecht – Ticketing

Lees nog meer over deze wedstrijd via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

 

 

 

Share