Zowel in de tweede klasse A als in de tweede klasse B is de beslissing over de titel nog niet gevallen maar de ontknoping is wel nabij.

In tweede klasse A blijven Svelta Melsele en Club Brugge elkaar op de voet volgen. Svelta Melsele heeft wle nog altijd 2 punten voorsprong met nog 3 duels voor de boeg. Ondertussen won de derde in de stand KSK Voorwaarts Zwevezele met ruime cijfers thuis tegen USF. Montroeul-Dergneau. Dit keer kon Céline Vandekerckhove zich laten opmerken met 6 doelpunten (3 in de 1ste en nog eens 3 in de 2de helft). Luna Verschaeve en Nele Debyser zorgden voor de andere goals in de 8-1-overwinning nadat het bij de rust al 4-1 stond!

Er waren het voorbije weekend ook belangrijke overwinningen voor Cerkelladies Brugge (2-1 tegen ASE De Chastre), het beloftenteam van USGTH (thuis tegen KSK Beveren 6-0), Olsa Brakel (3-2 tegen GFA Sinaai). KFC Merelbeke deed onderaan geen goede zaak door uit bij het beloftenteam van SV Zulte Waregem te verliezen (3-1).

13.KFC Merelbeke 22-21 (35-54) (5+);
14.USF.Montroeul-Dergneau 23-1 (11-190).

KFC Merelbeke – Svelta Melsele.
HO Wolvertem Merchtem – KSK Voorwaarts Zwevezele (17u30).

In tweede klasse B won leider Wuustwezel thuis tegen Eendracht Louwel met 4-1. Wuustwezel kwam iets over het uur wel op achterstand na een doelpunt van Ann Schrijvers (0-1, 63ste minuut) maar het sloeg nog terug met twee goals van Stefanie Leys (1-1, 72ste en 2-1, 76ste minuut), een strafschopgoal van Tinne Van Den Berg (3-1, 78ste minuut) en een vierde doelpunt van Marieke Peeters (4-1, 88ste minuut). Het heeft nog een punt nodig om de titel te veroveren en dat kan nu zaterdag 1 april 2017 gebeuren op bezoek bij de enig mathematisch overgebleven titelkandidaat KV Mechelen. Vrouwelijk rood-geel won met 0-6 op bezoek bij Rapide Wezemaal dankzij goals van Elien De Wilde (0-1, 0-3 en 0-5), Laura Baetens (0-2), Charlotte Baumans (0-4) en Els Tobback (0-6). Sibret, het andere team dat mathematisch nog kans had om Wuustwezel in te halen, verloor op bezoek bij Maria-ter-Heide met 1-0 na een doelpunt van Lissa Boeren even over het halfuur (33ste minuut).

Ook nog melden dat Sterrebeek een 0-2-achterstand (goals van Hanne Merkelbach en Esther Oversteyns) ophaalde tegen het beloftenteam van KRC Genk Ladies. Het werd uiteindelijk nog 4-2 met een dubbel van Lies De Hing (1-2 en 4-2) en doelpunten van Nikita Verhulst (nog voor de rust 2-2) en Maaike Van Pee (3-2 in de 2de helft).

Onderaan waren er belangrijke overwinningen voor het beloftenteam van Tongeren op bezoek bij Halveweg Zonhoven (0-1) en voor RSC Anderlecht C thuis tegen het beloftenteam van OH Leuven (1-0).