Share

KVK Svelta Melsele behaalde het voorbije seizoen na een lange strijd met Club Brugge de titel in de tweede klasse A. Het kijkt al uit naar het nieuwe seizoen in eerste klasse maar eerst staat de voorbereiding op het programma met een eerste training op maandag 17 juli 2017.

Karim Didi blijft trainer bij KVK Svelta Melsele maar hij krijgt er vanaf dit seizoen met Esther De Pau een vaste kine bij om de speelsters nog beter te kunnen begeleiden terwijl Jordy Cathoir de nieuwe assistent-trainer (T2) wordt.

Behalve het vertrek van het 15-jarige talent Esther Buabadi naar Lille OSC, de nieuwe Franse eersteklasser waar ook Belgian Red Flames Jana Coryn, Maud Coutereels en Silke Demeyere spelen, werd het team nagenoeg bijeengehouden en nog een beetje versterkt. 5 nieuwe speelsters maken straks hun opwachting in Melsele en dat zijn in alfabetische volgorde: Gite Deckers (VV Steenbergen), Kaily Dhondt (KSK Beveren), Lindsey Jacobs (KAA Gent Ladies), Kaylin Noens (KFC Vrasene), Femke Van Britsom (KSK Kallo) en doelvrouw Lisa Van Der Mijle (VV Vivoo).

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen in eerste klasse speelt KVK Svelta Melsele 3 internationale duels waarvan 1 galamatsch voor eigen publiek tegen de nieuwe Nederlandse eredivisieclub Excelsior Barendrecht waar Sofie Van Houtven (KRC Genk Ladies) de nieuwe doelvrouw wordt!

Dit is het volledige oefenprogramma van KVK Svelta Melsele op weg naar het nieuwe seizoen 2017/18 in eerste klasse:
29/07/2017: HO Wolvertem Merchtem (1ste provinciale Brabant) – Svelta Melsele (om 20 uur);
02/08/2017: Svelta Melsele – Vosselaar (3de provinciale) (om 20u30);
05/08/2017: Svelta Melsele – KSK Heist B (1ste provinciale) (om 15u);
09/08/2017: VV Bavel (Ned) – Svelta Melsele (20u15);
12/08/2017: Svelta Melsele – Excelsior Barendrecht (15u);
19/08/2017: SC ‘t Zand (Ned) – Svelta Melsele (15u).

In het weekend van 11/12 en 13 augustus 2017 gaat KVK Svelta Melsele op stage naar het Sportdomein Puyenbroeck in Wachtebeke.

In de Beker van België komt KVK Svelta Melsele pas op zaterdag 9 september 2017 voor het eerst in actie. Het speelt dan thuis tegen de winnaar van het duel tussen Maria-ter-Heide en het beloftenteam van Tongeren DV!

De kern voor volgend seizoen in eerste klasse bestaat dus uit de blijvers: Anke Goor, Anneleen De Cock, doelvrouw Caetlin Ceelen, Elke Van Driessche, Janina Labis, Jolien Dierickx, doelvrouw Joni Billen, Linds Martens, Melissa Vinckx, captain Nikita Smet, Lena Baert, Lieselot De Bruyn, topschutster Rebecca Degenaers, Sandy De Schepper, Sofie Van Troyen en de nieuwkomers: Gite Deckers, Kaily Dhondt, Lindsey Jacobs, Kaylin Noens, doelvrouw Lisa Van Der Mijle en Femke Van Britsom.

De technische staf tenslotte bestaat uit:
Trainer Karim Didi (T1), assistent-trainer Jordy Cathoir (de nieuwe T2), keeperstrainer Stijn Van Overloop, de nieuwe kine Esther de Pau en afgevaardigde Ivan Smet.

Bekijk de eindstand in 2de klasse van vorig seizoen:
Vrouwenteam.be

Bekijk het programma in de Beker van België 2017-18:

Vrouwenteam.be

PS: Nog melden dat de Belgian Red Flames vanaf zondag 16 juli 2017 deelnemen aan hun eerste EK-eindronde in Nederland!

Share