De Oranje Leeuwinnen, tegenstander van de Belgian Red Flames in Tilburg tijdens de groepsfase van het EK, hebben op zaterdag 8 juli 2017 hun laatste oefenduel op het Kasteel in Rotterdam met ruime cijfers gewonnen tegen Wales.

Het werd een doelpuntenfestival voor Nederland tegen een tegenstander die niet veel in te brengen had zo vlak voor het EK. Lieke Martens lukte al in het eerste kwartier haar 30ste interlandgoal voor Oranje toen ze naar binnen trok en met rechts in de verste hoek raak schoot (1-0, 12de minuut). Net over het halfuur verdubbelde Danielle van de Donk de Nederlandse voorsprong toen ze uit de rebound scoorde (2-0, 31ste minuut). Kort voor het uur bediende Shanice van de Sanden topspits Vivianne Miedema, die met het hoofd haar 40ste interlandgoal voor Nederland lukte (3-0, 58ste minuut). Bij het ingaan van het laatste kwartier van de wedstrijd scoorde Vivianne Miedema opnieuw met een schot in de verre hoek (4-0, 76ste minuut). Het oefenduel op het veld van Sparta Rotterdam eindigde bij zomerse temperaturen uiteindelijk op 5-0 nadat ook Mandy van den Berg nog een vrije trap lukte (5-0, 88ste minuut).

Bekijk alle doelpunten met dank aan Ons Oranje/KNVB:

Op zondag 16 juli 2017 begint vrouwelijk Oranje aan het EK in eigen land met het openingsduel in de Galgenwaard in Utrecht tegen Noorwegen, in het verleden al 2 keer winnaar van het EK en de verliezende finalist van de vorige editie!