Share

Op de 3de speeldag in groep C plaatste Frankrijk zich met veel moeite voor de kwartfinales na een gelijkspel tegen Zwitserland, dat debuteerde op dit EK. Oostenrijk, die andere debutant in deze groep en op papier de zwakste van de vier, verraste iedereen want het won nu ook tegen Ijsland en gaat ongeslagen en als groepswinnaar naar de kwartfinales!

De Hongaarse scheidsrechter Kulcsar toont de rode kaart aan Eve Périsset! Frankrijk moet nog meer dan een uur met tien verder! Foto – (c) UEFA/FFF

Bij Frankrijk ging het in het begin van de wedstrijd helemaal de verkeerde kant uit. Nadat eerst Wendie Renard tegen een gele kaart opliep waardoor ze de kwartfinale aan zich voorbij ziet gaan werd vervolgens Eve Périsset door de Hongaarse scheidsrechter Kulcsar uitgesloten voor een fout op Ramona Bachmann (17de minuut). Bovendien werd de vrije trap die volgde op de rode kaart voor Frankrijk knap binnengekopt door Ana Maria Crnogorcevic op aangeven van Martina Moser (1-0, 19de minuut). Frankrijk moest in de achtervolging wilde het zich plaatsen want Oostenrijk had aan een punt tegen Ijsland voldoende om door te gaan. Les Bleues moesten er vol voor gaan en de Fransen lukten de gelijkmaker op iets minder dan een kwartier voor tijd dankzij een knap genomen vrije trap van Camille Abily die verkeerd beoordeeld werd door Gaëlle Thalmann (1-1, 76ste minuut). Door het gelijkspel werd Frankrijk alsnog 2de in de groep waardoor het nu op zondag 30 juli 2017 in Deventer wellicht tegen Engeland gaat spelen.

Camille Abily juicht na haar gelijkmaker uit vrije trap tegen Zwitserland in Breda! Eugénie Le Sommer vliegt mee! Foto – (c) Tobias Schwarz/AFP/Getty Images/UEFA

Oostenrijk haalde het in het stadion van Sparta Rotterdam uiteindelijk nog vlot tegen Ijsland. Dankzij doelpunten voor de rust van Sarah Zadrazil na een mistasten van Gudbjörg Gunnarsdottir (0-1, 36ste minuut) en een kopbalgoal van Nina Burger na een hoekschop van Sarah Puntigam (0-2, 44ste minuut). Kort voor het einde van de wedstrijd lukte de voor Nicole Billa ingevallen Stefanie Enzinger nog een derde Oostenrijkse goal (0-3, 89ste minuut).

Dominik Thalhammer, de bondscoach van Oostenrijk is tevreden met de groepswinst! Foto – (c) Tobias Schwarz/AFP/Getty Images/UEFA

Dit waren de uitslagen op de 3de speeldag in groep C:

Zwitserland – Frankrijk 1-1 (rust: 1-0);

Doelpunten: 19′ Ana Maria Crnogorcevic 1-0, 76′ Camille Abily 1-1.
Rode kaart: 17′ Eve Périsset (Frankrijk);
Toeschouwers: 6.711;
Scheidsrechter: Katalin Kulcsar (Hongarije).

De kopbal van Ana Maria Crnogorcevic waarmee Zwitserland op voorsprong kwam in Breda tegen Frankrijk! Foto – (c) UEFA/FFF

Ijsland – Oostenrijk 0-3 (rust: 0-2);
Doelpunt: 36′ Sarah Zadrazil 0-1, 44′ Nina Burger 0-2, 89′ Stefanie Enzinger 0-3;
Toeschouwers: 4.893;
Scheidsrechter: Riem Hussein (Duitsland);

Felicitaties van Nina Feiersinger voor de ingevallen en scorende Stefanie Enzinger! Foto – (c) UEFA/ÖFB

De eindstand na de 3de speeldag in groep C:
1. Oostenrijk 3-7 (5-1);
2. Frankrijk 3-5 (3-2);
3. Zwitserland 3-4 (3-3);
4. Ijsland 3-0 (1-6);

* Oostenrijk speelt als groepswinnaar de kwartfinale op zondag 30 juli 2017 in Tilburg tegen de tweede uit groep D. Frankrijk moet als tweede in de eindstand op zondag 30 juli 2017 naar Deventer voor een kwartfinale tegen de winnaar uit groep D.Zwitserland is ondanks het gelijkspel tegen Frankrijk uitgeschakeld net als Ijsland, dat geen enkel punt wist te halen op dit EK!

Voor interviews na Zwitserland – Frankrijk:

Vrouwenteam TV

Share