Share

De 15-jarige Esther Buabadi maakte in mei van dit jaar de overstap van Svelta Melsele, de kampioen in 2de klasse A, naar het Franse Rijsel. Maar kort voordat het nieuwe seizoen ook in Frankrijk van start gaat kwam er onverwacht slechts nieuws voor de speelster die vorige week nog scoorde voor de Belgian Red Flames U17 in het oefenduel tegen Denemarken.

In de reglementen van de Franse Voetbalbond FFF staat immers dat een speelster niet voor haar 16de levensjaar kan speelgerechtigd worden voor de Franse competitie en dus moest er snel een oplossing gevonden worden voor de jonge belofte die pas op zaterdag 18 november 2017 de leeftijd van 16 jaar bereikt. Esther Buabadi blijft wel bij Rijsel waar ze op school gaat en ook de ganse week zal trainen. In het weekend staat ze op uitleenbasis ter beschikking van haar ex-club Svelta Melsele die haar dus kan opstellen in de Belgische eerste klasse.

De situatie is niet vreemd voor Esther Buabadi want ook vorig seizoen moest ze in België een tijd wachten vooraleer ze bij de eerste ploeg van Svelta Melsele mocht aantreden. Dat gebeurde uiteindelijk voor het eerst op zaterdag 19 november 2016 op bezoek bij HO Wolvertem Merchtem waar ze meteen voor een assist zorgde!

Luister naar Esther Buabadi na België – Denemarken U17 van 23 augustus 2017:

Bekijk haar doelpunt tegen Denemarken op dinsdag 23 augustus 2017:

Voor nog meer over Esther Buabadi:
Vrouwenteam.be

Share