Share

Nadat KDC Ruddervoorde vorige week voor het eerst won in de 2de klasse A dit seizoen ontving het op de 7de speeldag leider en buur KSK Voorwaarts Zwevezele.

De thuisploeg kon voor de aftrap terugblikken op een 4 op 6 (1-1 tegen KSV Sottegem en de verrassende 3-5-winst op bezoek bij KAA Gent Ladies C met o.a. een dubbel van Julie Meseure en 2 late doelpunten van de ingevallen Kelly Maene). KSK Voorwaarts Zwevezele, nog altijd onder leiding van trainer Geert Vanhevel, begon sterk aan de competitie met inmiddels een 16 op 18 na de winst op de 6de speeldag thuis tegen Maria-ter-Heide met 2-0 dankzij doelpunten van Céline Vandekerckhove (1-0, 18de minuut) en Jolien Vandeputte (2-0, 33ste minuut). De vraag was uiteraard of KDC Ruddervoorde ook kon stunten tegen KSKV Zwevezele?

Het team van KDC Ruddervoorde in de 2de klasse A voor de thuiswedstrijd tegen KSV Sottegem! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Bij de rust was het al duidelijk dat dit niet zou gebeuren want de bezoekers hadden toen al voorsprong genomen via doelpunten van Lisa Lefere (0-1, 22ste minuut) en Jolien Vandeputte (0-2, 27ste minuut). Manon de Bart scoorde onmiddellijk na de rust de 0-3 (46ste minuut) en Jolien Vandeputte dikte even later aan tot 0-4 (52ste minuut). Chelsey Vanhooren kon na 65 minuten de eer van de thuisploeg redden vanop de strafschopstip (1-4) maar via Angelique Dewulf (1-5, 67ste minuut), Lisa Lefere (1-6, 70ste minuut) en Manon de Bart (1-7, 73ste minuut) werd het uiteindelijk nog een zware thuisnederlaag voor het team van trainer Geert Rammant.

Op de volgende speeldag op zaterdag 4 november 2017 ontvangt KSK Voorwaarts Zwevezele in de Kasteelstraat met aftrap om 15 uur Club Brugge, het enige team in deze reeks die met 18 op 18 nog altijd het maximum heeft. KDC Ruddervoorde gaat op dezelfde dag op bezoek bij het beloftenteam van Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage vooraleer het op zaterdag 11 november 2017 om 14u30 GFA Sinaai ontvangt. Op die dag trekt KSK Voorwaarts Zwevezele naar Dames VK Egem met aftrap om 15 uur!

Voor alle uitslagen in de 2de klasse A:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Bekijk KSKV Zwevezele – Club Brugge van vorig seizoen dankzij Vrouwenteam TV:

Share