De Belgian Red Flames speelden op donderdag 23 november 2017 op het Belgian Football Center in Tubeke een trainingswedstrijd tegen Rusland en dat gebeurde zonder de geblesseerde Gouden Schoen Tessa Wullaert maar ook Aline Zeler, Janice Cayman, Elke Van Gorp en doelvrouw Justien Odeurs keken toe vanuit de tribune.

Justien Odeurs bekijkt met Janice Cayman en Elke Van Gorp de nieuwe shirts van nu ook de Belgian Red Flames! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Het waren dus zowel bij België, nog niet in de nieuwe shirts, alsook bij Rusland experimentele teams die aan de aftrap stonden maar ze maakten er wel een leuke wedstrijd van met vooral kansen langs Belgische zijde in de eerste helft maar het vizier stond nog niet op scherp! Yana Daniëls trapte nog voor het kwartier wel op de bovenkant van de lat (13de minuut). Bij de rust stond het evenwel nog altijd 0-0!

Luister naar Yekaterina Lazareva Gokhman (Rusland & RSC Anderlecht):

Het openingsdoelpunt werd echter gescoord door een speelster die in de Belgische Super League aktief is bij RSC Anderlecht. Na een knappe Russische aanval op rechts die nog gered werd door Nicky Evrard kon Yekaterina Lazareva Gokhman aan de tweede paal de 0-1 binnentikken (47ste minuut). De Russische voorsprong hield echter niet lang stand want op aangeven van Jana Coryn kon Tine Schryvers, tijdens de rust ingevallen voor Laura De Neve, van dichtbij met links de gelijkmaker binnentrappen (1-1, 56ste minuut). Die score veranderde niet meer. Beide teams ontmoeten elkaar opnieuw toekomende zaterdag 25 november 2017 voor een tweede trainingswedstrijd in Tubeke zonder publiek.