Op de 13de speeldag, de laatste van de heenronde, in de eerste klasse kon van de top drie in het klassement niemand winnen. Leider KAA Gent Ladies B ging na een voorsprong onderuit bij Lierse B terwijl Standard B de punten deelde op bezoek bij Massenhoven, de kwartfinalist in de Belgische beker. Ook de derde in de stand SV Zulte Waregem kwam niet verder dan een gelijkspel uit bij Fémina White Star Woluwe.

KAA Gent Ladies B kwam via Marie Minnaert op voorsprong op bezoek bij het beloftenteam van Lierse maar Lore Asselberghs zorgde met twee doelpunten, eentje voor en eentje na de rust, dat de drie punten alsnog bij de thuisploeg bleven waardoor het voor het beloftenteam van de vrouwelijke Buffalo’s nog afwachten was op ze de symbolische titel van herfstkampioen hadden veroverd. Dat was uiteindelijk wel het geval maar ze moesten die titel op papier wel delen met Standard B, dat op bezoek bij Massenhoven niet verder kwam dan een scoreloos gelijkspel maar wel evenveel gewonnen wedstrijden heeft (namelijk 9).

SV Zulte Waregem, met een 16 op 18 de ploeg in vorm in eerste klasse, kon dichterbij sluipen maar er was nauwelijks afgetrapt in het Fallonstadion of het stond al 1-0 voor Fémina White Star Woluwe dankzij een doelpunt van Sien Van Liefferinge. De gelijkmaker van de bezoekers kwam er kort voor de rust via Charlien Ver Eecke en onmiddellijk na de pauze zorgde de ingevallen en jarige Jolien Martens zelfs voor een voorsprong voor het team van coach Jean-Marie Saeremans. Dit keer sloeg de thuisploeg terug dankzij een doelpunt van de ook al ingevallen Amerikaanse Carla Arbulu. Uiteindelijk had SV Zulte Waregem nog kunnen winnen maar het was niet efficiënt genoeg in de afwerking of het werd gehinderd door een uitstekend keepende Melissa Houbotte.

DV Famkes Merkem profiteerde van het gelijkspel van SV Zulte Waregem om op gelijke hoogte te komen. Het won thuis tegen Tongeren DV. Sofie Huyghebaert scoorde in de eerste helft voor de thuisploeg, die na de rust verder uitliep via Debbie Decoene. Gaëlle Vozza lukte vervolgens de aansluitingstreffer maar Laura Delheye verhoogde de voorsprong opnieuw tot twee eenheden. Gaëlle Vozza was daarna opnieuw trefzeker voor de bezoekers maar op gelijke hoogte kwamen ze niet meer. Het was integendeel Lisa Coppein die voor een vierde Merkems doelpunt zorgde.

Kontich begon op bezoek bij Aalst het best aan de wedstrijd en dat resulteerde in enkele mooi uitgespeelde kansen waarbij Jolien Lebegge de openingstreffer lukte met een kopbal. Na de rust sloeg de thuisploeg terug, het nam de wedstrijd in handen maar het had een strafschop nodig (waarbij er twijfel was of de fout in of buiten de rechthoek gebeurde) om langszij te komen. Evy De Smedt zette de penalty feilloos om!

VC Moldavo stond bij de rust op bezoek bij het tweede vrouwenteam van RSC Anderlecht op voorsprong dankzij een doelpunt in het eerste kwartier van Laura Janssen. Kort na de rust zorgde Henriette Awete voor de gelijkmaker en het was verdediger Anke Vanhooren die tien minuten voor tijd het winnende doelpunt lukte voor het beloftenteam van vrouwelijk paars-wit.

De dag nadat OH Leuven met het team uit de Super League voor het eerst won noteerden we ook een gelijkspel voor jong OHL thuis tegen Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage. Laura Gorniak zette de bezoekers al vroeg op voorsprong maar via Liesl Dupont en Hanne Thomas draaide jong OHL nog voor het halfuur de situatie om. Anais Autem zorgde er in het laatste kwartier van de eerste helft met een dubbel voor dat de bezoekers toch met een voorsprong konden gaan rusten. De tweede helft bleef boeiend tot het einde en USGTH leek de winst over de streep te kunnen trekken maar dan lukte Ine Meeuwens in de derde minuut van de toegevoegde tijd alsnog de gelijkmaker waardoor ook jong OHL het weekend met een punt afsloot.

Met de gedeelde herfsttitel van KAA Gent Ladies B en Standard B is de heenronde in eerste klasse bovenaan al beslist maar er zijn toekomend weekeinde wel nog twee inhaalwedstrijden namelijk tussen Lierse B en VC Dames Eendracht Aalst en tussen SV Zulte Waregem en Kontich. Het duel tussen FWS Woluwe en Lierse B, dat sneuvelde onder de terreurdreiging in Brussel, zal pas in 2016 gespeeld worden.

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 13de speeldag in eerste klasse:

DV Famkes Merkem – Tongeren DV 4-2 (rust: 1-0);
Doelpunten: Sofie Huyghebaert 1-0, Debbie Decoene 2-0, Gaëlle Vozza 2-1, Laura Delheye 3-1, Gaëlle Vozza 3-2, Lisa Coppein 4-2.

Lierse B – KAA Gent Ladies B 2-1 (rust: 1-1);
Doelpunten: Marie Minnaert 0-1, Lore Asselberghs 1-1, Lore Asselberghs 2-1.

RSC Anderlecht B – VC Moldavo 2-1 (rust: 0-1);

Doelpunten: 14′ Laura Janssen 0-1, 49′ Henriette Awete 1-1, 80′ Anke Vanhooren 2-1.

Massenhoven – Standard B 0-0 (rust: 0-0);
Doelpunten: geen.

VC Dames E. Aalst – Kontich 1-1 (rust: 0-1);
Doelpunten: Jolien Lebegge 0-1, Evy De Smedt 1-1 op strafschop.

OH Leuven B – USGTH 3-3 (rust: 2-3);
Doelpunten: Laura Gorniak 0-1 op strafschop, 4′ Liesl Dupont 1-1, 28′ Hanne Thomas 2-1, Anaïs Autem 2-2, Anaïs Autem 2-3, 90′ + 3′ Ine Meeuwens 3-3.

FWS Woluwe – SV Zulte Waregem 2-2.
Doelpunten: 2′ Sien Van Liefferinge 1-0, 42′ Charlien Ver Eecke 1-1, 47′ Jolien Martens 1-2, 70′ Carla Arbulu 2-2.